Annonce
Ugeavisen Varde

Ninna fra Varde glæder mange socialt udsatte med hjemmestrik

Nina kan godt lide glade farver. Hun strikker hver eneste dag, når hun kommer hjem fra sit job som udekørende social og sundhedshjælper i hjemmeplejen. Foto: Malene Wonsbek
Det er kun tre år siden, Ninna Sørensen for alvor lærte at strikke. Nu er der til gengæld gået ild i pindene, og hun har netop afleveret 24 huer, 11 tæpper og 8 halstørklæder til Varde Kommunes gadeteam.
Annonce

Varde: Ninna skal helst have gang i tre forskellige slags strikke- eller hækletøj på én gang, ellers keder hun sig. Hun bryder sig ikke selv om at gå med strik, og det er der sikkert rigtig mange i Varde Kommune, der er glade for, for den 30-årige social- og sundhedshjælper forærer nemlig det hele væk.

For to år siden afleverede hun to store sække med hjemmestrik til Center Bøgely i Varde, sidste år donerede hun strik til De Hjemløses Venner, og i år vil Varde Kommunes gadeteam sørge for at hendes fine håndarbejde bliver fordelt til dem, er trænger.

Annonce

Egen opskrift

- Min mormor lærte mig at strikke som barn, men jeg kunne kun strikke ret. For tre år siden lærte en veninde og en god bekendt mig både at hækle og strikke vrangmasker, og så kom der for alvor gang i produktionen, siger Ninna med et beskedent smil.


For tre år siden lærte en veninde og en god bekendt mig både at hækle og strikke vrangmasker, og så kom der for alvor gang i produktionen.

Ninna Sørensen


Ninna har lidt svært ved at forstå strikkeopskrifter, men nu er hun blevet en så rutineret strikker, at hun designer sit eget mønster, især hendes huer er blevet et hit.

Mønstret til denne hue har Ninna selv designet. Den har hun efterhånden strikket rigtig mange af. Bemærk den brede ribkant, der gør huen helt særlig. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Garnsamlere

- Det at strikke til nogen, der bliver glade for det, jeg laver, har givet mig et nyt indhold i livet, fortæller Ninna, der får rigtig meget garn fra kollegaer, familie og venner, der samler ind, så hun ikke selv skal have udgifter af at strikke til andre.

- Nu har jeg altid strikketøj i tasken. At forære mit håndarbejde væk, er min måde at tænke velgørenhed på, siger Ninna, der bor i en lejlighed i Varde sammen med sin kat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce