Annonce
Ugeavisen Varde

Nordenskov-familie kan ikke forestille sig et liv uden musik: Musikskolen har været vores andet hjem

Christian Occhionero og Lisbeth Larsen er fælles om musikken, og de har haft mange store oplevelser siden Christian startede på Musik & Billedskolen som ganske unge sammen med sin tvillingebror Thomas.
Familien Larsen fra Nordenskov lever og ånder for musikken, og de har altid haft Musik & Billedskolen som en fast del af hverdagen, hvor de to sønner Christian og Thomas har haft undervisningstimer flere gange ugentligt over en længere årrække.

Nordenskov: Mange mennesker har haft fornøjelsen af at være en del af Musik & Billedskolen i dens 40 år lange levetid.

Én af de familier, der virkelig har haft skolen inde på livet, er familien Larsen fra Nordenskov.

Jeg møder halvdelen af familien på hjemmeadressen i Nordenskov på Elmevej, da en interrail-tur og en operation stod i vejen for, at henholdsvis Thomas og Manfredo Occhionero, far og søn, kunne deltage.

Annonce

Familiens forhold til Musik & Billedskolen startede, da de to sønner, Christian og Thomas, gik i 4. klasse. Her blev det besluttet, at de begge gerne ville mere med musikken end det, der var muligt på den lokale folkeskole. Derfor var det oplagt, at de blev en del af Musik & Billedskolen.

Her lærte de to unge musikentusiaster at blive bedre på både trommer, klaver og saxofon. Det var egentligt ikke planen, at sidstnævnte instrument skulle på cv'et, men det skulle senere i livet vise sig, at netop saxofonen fik stor betydning for især én af brødrene.

- Thomas går på musikkonservatoriet i Esbjerg og hans hovedinstrument er faktisk saxofon. Så det, der startede med at være en tilfældighed, viste sig at være en potentiel levevej for én i vores familie, hvilket er ret vildt at tænke på, fortæller Christian Occhionero, der er den ene af de to tvillingebrødre fra Nordenskov.

Siden drengene var små, har de elsket at spille musik. Musik & Billedskolen har været en medvirkende faktor til, at de to i dag bruger store dele af tilværelsen med et instrument i hånden. Privatfoto

Mor og far blev smittet

Som årene er gået er kærligheden til musikken og livet på Musik & Billedskolen i Varde ikke blevet mindre. Tværtimod. Sidenhen kom brødrene begge på talentlinjen, hvilket betød endnu flere af ugens timer med musik på programmet.

- Jeg tog ofte med drengene til deres undervisning, hvor jeg sad og strikkede ude på gangen. Indimellem føltes det, som om at det var vores andet hjem, fordi vi brugte så meget tid der, fortæller Lisbeth Larsen, mor til Christian og Thomas.

Jeg tog ofte med drengene til deres undervisning, hvor jeg sad og strikkede ude på gangen. Ind i mellem føltes det, som om at det var vores andet hjem, fordi vi brugte så meget tid der

Lisbeth Larsen

Faktisk er det ikke kun sønnerne, der er bidt af musikken. Også Lisbeth og Manfredo besøger skolen en gang i ugen, hvor de synger i kor, mens Manfredo også spiller rytmisk klaver i et band.

- Musikskolen er en tryg base for vores familier, og det har den altid været. Store dele af vores omgangskreds kommer på skolen, og vi har fået mange venskaber i tidens løb. Så hvis vi sagde skolen fra, ville vi også sige mange af vores venner fra, siger Listbeth Larsen.

Annonce

I musikkens tegn

Munden står ikke stille på hverken mor eller søn, når de fortæller om den ene musik-oplevelse efter den anden, som de har haft i tidens løb. Der var et par musikture rundt i Skandinavien, der står klart i hukommelsen, og som vækker glade minder om en skøn ungdom i musikkens tegn.

Modsat sin bror Thomas, der går på musikkonservatoriet, har Christian valgt at gå en anden vej i forhold til uddannelse. Han læser til programmør i Esbjerg, men selvom meget af tiden bruges foran en computerskærm, betyder det ikke nødvendigvis, at musikken kommer i anden række.

- Jeg spiller i en masse forskellige bands på Musikskolen, og min kærlighed til musikken er ikke blevet mindre. Man får et helt specielt bånd med folk. Jeg føler, at der er brug for mig i et band. Nu har jeg aldrig rigtig spillet fodbold før, men der kan du bare blive skiftet ud med en anden, hvis det ikke fungerer. I et band er der brug for dig og lige præcis det, du kan, fortæller Christian Occhionero, der, selvom han skulle flytte udenbys, stadig vil gøre alt for at forblive en del af Musik & Billedskolen.

Manfredo Occhioneros kærlighed til klaverspillet smittede af på drengene i en ung alder, og det var ét af de instrumenter, der bliver udviklet på, da de startede på Musik & Billedskolen. Privatfoto

- Jeg ville få logistikken til at fungere, hvis jeg en dag flyttede. Selv hvis jeg boede langt væk - eksempelvis i København - ville jeg komme hjem til Varde for at være afløser, hvis der var brug for mig. Sammenholdet kan bare noget helt unikt, som jeg ikke vil være foruden.

Man får et indtryk af en kæmpe fælles passion for det musikalske, når man lytter til mor og søn fortælle om skolen, og hvad det har betydet for deres liv, og det er da heller ikke en forkert betragtning, hvis man spørger, hvorfor musikken er så stor en del af deres liv.

- Når man synger, får man bare en indsprøjtning af livsglæde. Har man været i koret én gang, så kan du køre på den glæde i en hel uge, lyder det fra Lisbeth Larsen, inden sønnike tager over:

- Og så taber man ikke i musikken. Det er ikke ligesom en sportsgren, hvor det gælder om at vinde eller tabe. Med musik er man sammen med andre mennesker og danner et særligt fællesskab, og jeg kan slet ikke forestille mig et liv, hvor musik ikke var en del af det.

Familien Occhionero/Larsen

Familien har boet i Nordenskov i 25 år

Lisbeth er folkeskolelærer på Nordenskov Skole, mens Manfredo arbejder som dyrlæge. Parret synger én gang i ugen i koret på Musik & Billedskolen. Lisbeth er 63 år gammel, og Manfredo er 62 og er oprindeligt fra Italien, hvor han har spillet klaver hele sit liv.

Christian og Thomas er tvillingebrødre og er begge blevet bidt af musikken. Christian spiller på hobbybasis, hvor han spiller saxofon i forskellige bands. Det samme gør Thomas, som dog også læser på Musikkonservatoriet i Esbjerg, hvor han har saxofon som sit hovedinstrument. De to sønner fylder 25 år den 2. september.

De har været en del af Musik & Billedskolen, siden de gik i 4-5. klasse, og gradvist er de kommet mere og mere på skolen, i takt med at de har dygtiggjort sig og har været tilknyttet flere hold, herunder talentholdet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Ugeavisen Varde

Mød masser af raventusiaster: Klar til den sjette ravfestival i Vejers

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Se de flotte billeder fra kokketræf i Varde: Lokal gourmetmad på højt niveau

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Angela taler syv sprog og har egen virksomhed med adresse i Skovlund: - Vi skal være blandt verdens førende inden for vores felt

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Varde

Negativitet er ikke kun usundt for dit mentale helbred

Ugeavisen Varde

Brug havens sure æbler til en skøn cider

Ugeavisen Varde

Christian Bøving har kastet sig ud et nyt forretningseventyr: - Jeg er et gladere menneske, når jeg får lov til at lave flere ting

Ugeavisen Varde

Tid er (meget mere end) penge

Ugeavisen Varde

Flere kvinder i kommunalpolitik

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - sæt foreningsliv på skoleskemaet

Ugeavisen Varde

Efterårets store naturoplevelse: Sæson for krondyr i brunst

Ugeavisen Varde

Den er go´ nok – altså det der med grøntsagerne

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Så er det besluttet: Sådan skal du sortere dit affald i fremtiden

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Reception for en succes: Aldrig før har så mange brugt fritidscentret

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Annonce