Annonce
Ugeavisen Varde

Nu er Malene og Didde fælles om Restaurant Gl. Daws

- Med dygtighed og stædighed har Didde knoklet for at stedet her. Det har atter vundet gæsternes tillid som et spisested, der er kommet for at blive. Vi har allerede fået bookinger frem til 2024, og jeg er glad for at være tilbage i den branche, jeg som 13-årig blev en del af, siger Malene Fjord Schantz. Foto: Malene Wonsbek
Malene Fjord Schantz har købt halvdelen af Restaurant Gl. Daws, og derved realiserer hun en gammel drøm om at vende tilbage til restaurationsbranchen – i sin fritid.
Annonce

Varde: Malene Fjord Schantz begyndte at arbejde i restaurationsbranchen som 13-årig, hvor hun var opvasker på Billum Kro

- Jeg elskede det. Efterfølgende har jeg arbejdet som tjener både på Lønne Cafeteria og Hodde Kro, fortæller Malene, der gerne indrømmer, at netop den gamle White Horse-bygning, altså den bygning i Smedegade, der i dag huser Restaurant Gl. Daws, altid har været én af hendes favoritter. Tilbage i 90'erne drømte Malene Fjord Schantz faktisk om at komme til at eje denne restaurant. Og det er det ønske, der nu er gået i opfyldelse. Hun ejer dog ikke bygningen, det gør eksmanden, Flemming Schantz.

Annonce

To om fremtiden

- Jeg kendte ikke Malene, før jeg mødte hende som udlejer. På et tidspunkt stod jeg i en situation, hvor jeg for alvor havde behov for sparring. Jeg ringede til Malene og fik hjælp. Siden dengang har vi næsten talt sammen dagligt, og da hun med udvidelsen af Restaurant Gl. Daws pludselig bød sig til som medejer, sagde jeg ja med det samme, siger Didde Christiansen, der gerne indrømmer, at hun med lille barn og familie har rigeligt at se til.

For Malene hedder basen stadig Cómpeta, øst for Malaga, i Spanien. Det har den gjort i næsten 13 år, og det bliver den foreløbig ved med, så det er ikke fordi, at 52-årige Malene Fjord Schantz har planer om at vende tilbage til Danmark, at hun nu investerer i restaurationsbranchen. Det er heller ikke fordi, hun er på vej ud af Schantz Ejendomme, hvor hun arbejder som økonomidirektør.

- Didde og jeg har lavet en naturlig arbejdsfordeling. Hun står for maden og køkkenet, og jeg tager mig af restauranten og det administrative. Når jeg ikke er i Spanien, vil jeg nok bruge min tid her i restauranten, altså min fritid, tilføjer Malene Fjord Schantz med et lille smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce