Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kan børnene vaske hænder i skoven

Lars Brorsen glæder sig over, at hans nyudviklede vask kan bruges, og at børnene finder den spændende. Foto: Annett Bruhn
Lars Brorsen er manden bag en udendørs håndvask, den kan leveres med vandtank, så den kan sættes op i en skov. Varde Kommune har bestilt 25 styk.
Annonce

Varde/Agerbæk: I Børnehaven Smørhullet er der hver dag en gruppe børn i hytten i skoven ganske tæt på børnehaven. Det gælder selvfølgelig især i coronatider.

Men et problem er blevet meget mere alvorligt: Der er ingen vand ude ved hytten, og børnene kan derfor ikke vaske fingre.

Fredag leverede Lars Brorsen fra Agerbæk Smede & Maskinservice så løsningen. Han har udviklet en ny mobil håndvask, og den kan både leveres i en model til normal vandtilslutning og i en model med to plastiktanke i: Den ene til rent vand og den anden til spildevand. Modellen med plastiktankene har Smørhullet fået to af.

Nu kan børnene i Smørhullet vaske fingre ude i skoven - både nu, da coronakrisen kræver det, og fremover.

I alt leverer Lars Brorsen 25 mobile håndvaske til Varde Kommune.

Agerbæk Smede & Maskinservice

  • Ejet af Lars Brorsen.
  • Han er tidligere rejsemontør og har arbejdet med store dambrug i hele verden.
  • Derfor er servicering af dambrug og fiskefarme også et stort forretningsben i Agerbæk Smede & Maskinservice.
  • Han fortæller, at i dambrug bliver der ofte brugt plastik i stedet for stål, og det er derfor, at han har stor ekspertise med plastik.
  • Virksomheden består af tre medarbejdere og Lars Brorsen selv.
  • Til Varde Kommune leverer han syv håndvaske med vandtank, og 18 der skal sluttes til en almindelig vandforsyning.
Annonce

Vant til plastik

Lars Brorsen fortæller, at han så et indslag i tv om et firma, der havde lavet mobile håndvaske i rustfri metal. Han syntes ikke, det ville være så pænt at sætte op i eksempelvis en skov og gik så i gang med at designe en model i plastik, der kan leveres i både sort og hvid farve.

I første omgang leverede han et par stykker til skolen i Agerbæk og lavede så et Facebook-opslag. Og så var der telefonstorm.

Han har fået henvendelser fra både udlejningsfirmaer, Varde Kommune og mange private. Det er blevet til bestillinger på 25 til Varde Kommune og nogle få til private, men han tror, der er mere på vej. Han er klar til at leje lagerplads, hvis forretningen griber om sig.

Han er allerede ved at videreudvikle på håndvasken. Han kan nemlig sagtens skaffe plastikken hjem, men der er leveringsproblemer af selve vaskene og armaturet, der er i rustfrit stål. Han vil prøve at se, om han også kan lave selve vasken i plastik selv.

Lars Brorsens virksomhed har ikke været negativt mærket af coronakrisen, så det har faktisk været nødvendigt at arbejde ekstra for at lave håndvaskene til Varde Kommune.

Lars Brorsen fra Agerbæk Smede & Maskinservice leverer de første af de 25 håndvaske, han skal levere til børnehaver og skoler i Varde Kommune. Børnehaveleder Rikke Matthiesen tager imod til Smørhullet. Foto: Annett Bruhn
Solveig står ved den nye vask, der netop er blevet leveret. Foto: Annett Bruhn
Rikke Matthiesen er leder af Børnehaven Smørhullet, og hun får her en instruktion i brugen af den nye mobile håndvask. Foto: Annett Bruhn
Så er plastikfolien af den nye vask. Foto: Annett Bruhn
Lars Brorsen fra Agerbæk Smede & Maskinservice leverer de første af de 25 håndvaske, han skal levere til børnehaver og skoler i Varde Kommune. Børnehaveleder Rikke Matthiesen tager imod til Smørhullet. Foto: Annett Bruhn
De næste vaske er klar i traileren til at blive delt ud til børnehaver. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce