Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kan læger og Nørre Nebel Apotek igen vaccinere mod lungebetændelse

Phillip Meimbresse, der er farmaceut ved Varde Apotek, råder alle til at sige ja tak til den gratis vaccine, da den beskytter mod de bakterier, der hyppigst giver lungebetændelse. PR-foto
Siden slutningen af oktober 2020 har det ikke været muligt at blive vaccineret mod lungebetændelse. Nu er den gratis vaccination atter en mulighed. Sig ja, lyder rådet fra Phillip Meimbresse, der er farmaceut ved Varde Apotek.

Varde/Nørre Nebel: I efteråret var der rigtig mange, der gik forgæves til Varde og Nørre Nebel apoteker, for der var ikke nok vacciner til at dække efterspørgslen på den gratis vaccination mod lungebetændelse. Nu har Statens Seruminstitut atter vacciner på lager, og det er derfor muligt igen, for alle over 65 år, at blive vaccineret gratis på apoteket eller ved lægen.

Phillip Meimbresse, der er farmaceut ved Varde Apotek, råder alle til at sige ja tak til vaccinen, da den beskytter mod de bakterier, der hyppigst giver lungebetændelse.

- Hvis så mange som muligt lader sig vaccinere, så hindrer man sygdomstilfælde, der i disse coronatider elles vil belaste sundhedssystemet, så her udviser man det, som statsministeren kalder for samfundssind. Den anden fordel er, at den enkelte borger står stærkere, hvis de skulle blive smittet med corona. Uden vaccination kan man jo godt få både corona og lungebetændelse samtidigt, lyder meldingen fra Phillip Meimbresse.

Vaccinen gives i skulderen, og det er meget sjældent, at apoteket får tilbagemeldinger om bivirkninger.

- Vi vaccinerer på både Varde og Nørre Nebel apoteker, og man behøver ikke bestille tid på forhånd, siger farmaceuten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce