Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kan Varde Svømmeklub bunde

- Det har været vigtig for mig at knytte de frivillige endnu mere til klubben. Instruktørerne har været på kurser, og næsten alle har taget en livredderuddannelse, fortæller Dorthe Holm Jacobsen, der opfordrede sin søn Thomas til at gå ind i bestyrelsesarbejdet. Foto: Malene Wonsbek
I april 2018 var Varde Svømmeklub lukningstruet. Nu er antallet af medlemmer steget med 53 procent. Den gevinst skyldes i særdeleshed en tydelig formand, Dorthe Holm Jacobsen, der har vendt energierne i klubben til en positiv udvikling.
Annonce

Varde: I sit første år som formand brugte Dorthe Holm Jacobsen mindst 30 timer om ugen på at rydde op i Varde Svømmeklub. En oprydning der både var fysisk og mental. En frivillig og ulønnet gestus der kan undre, når formanden aldrig har været svømmer.

- Jeg er tidligere håndboldspiller, volleyballspiller og elitegymnast. Svømning var ikke i mit liv på den måde. Varde har brug for en svømmeklub, så da jeg så indkaldelsen til en ekstraordinær generalforsamling for den lukningstruede klub, tænkte jeg, at her kunne jeg måske gøre en forskel, fortæller 51-årige Dorthe Holm Jacobsen fra Varde.

Varde Svømmeklub

Blev etableret i 2005

Ekstraordinær generalforsamling i 2014 og 2018

I sæsonen 2018/19 var der 15 hold og 152 medlemmer. I sæson 2019/20 er der 17 hold og 238 medlemmer

Nye hold i Varde svømmeklub: Plask og leg 1-4 år, svømning for gravide, svømmehold for overvægtige damer, svømmehold for etniske kvinder.

Yderligere info: www.vardesvommeklub.dk

Annonce

Søn er næstformand

Som sagt så gjort. I dag er Varde Svømmeklub en velfungerende forening, der siden sæsonen 2018/19 har haft medlemsfremgang på 53 procent.

I processen med at vende klubben i den rigtige retning har Dorthes 17-årige søn, Thomas Andreas Jeppesen, også gjort et stort stykke arbejde. Han er næstformand i klubben og har sammen med de tre øvrige bestyrelsesmedlemmer ydet en ekstraordinær indsats.

- Da jeg besluttede mig for at gå ind i dette arbejde, var det af to årsager. Dels ville jeg gerne være med til at rejse svømmeklubben op, og dels ønskede jeg at skubbe min søn i den rigtige retning. Thomas ønsker en militær karriere, så for ham er det også vigtig at have et sted, hvor han kan svømmetræne, fortæller hun.

Annonce

Nyt koncept

Dorthe Holm Jacobsen er selvstændig med firmaet Holm Consulting, hvor hun arbejder med kommunikation på flere forskellige niveauer. Disse erfaringer sammenholdt med mange års frivillig arbejde i skolebestyrelse, foreninger, Varde Idrætsråd og Varde Fritidscenters Lokaludvalg giver hende en særlig ballast. Hun ved præcis, hvor hun skal sætte ind og hvordan. Hun er en tydelig formand, der har formået at genskabe et forenings-fællesskab i svømmeklubben.

- Det vigtigste, der er sket i de to år, hvor jeg har været formand, er nok, at jeg har vendt klubben til at være en forening, hvor alle har et medansvar. Hvor det skal være sjovt og ansvarligt at være instruktør, og hvor filosofien er, at medlemmerne lærer at svømme gennem leg. Vi har ændret konceptet fra at være en klub med svømmeskole og konkurrencehold til at være en breddeklub. Det betyder flere forskellige hold, og siden sommer har vi fået tilgang af 14 nye instruktører, fortæller formanden, der glæder sig over at have skabt et fundament, som man nu kan bygge videre på.

Dorthe Holm Jacobsen har sit eget firma, der blandt andet beskæftiger sig med at løse interne kommunikationsproblemer i større virksomheder. Ud over at være formand i Varde Svømmeklub er Dorthe med i bestyrelserne i Varde Idrætsråd og Lokaludvalget for Varde Fritidscenter. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Modtager genvalg

Til april er der ordinær generalforsamling i Varde Svømmeklub. Dorthe Holm Jacobsen har truffet en beslutning om, at hun modtager genvalg.

- Jeg vil gerne være med til at udvikle klubben endnu mere, inden jeg slipper taget. For at kunne styrke fundamentet, troværdigheden og trygheden i klubben vil jeg blandt andet arbejde for, at vi kan få sponsoraftaler, så vi måske kan fastansatte to instruktører på deltid. Foreningen er bygget på frivillighed, men selv frivilligheden har en grænse. Når jeg i mit først år valgte at bruge 30 frivillige timer om ugen i svømmeklubben, skyldes det stædighed. Jeg ville vise mig selv og andre, at med det rigtige hold så kan en klub køre godt, indrømmer formanden, der har mange gode ideer til at videreudvikle Varde Svømmeklub.

Det næste, hun har sat i værk, er et helt unikt foredrag om Frømandskorpset. Overskuddet fra dette initiativ går selvfølgelig direkte til svømmeklubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce