Annonce
Ugeavisen Varde

Ny bestyrer i Varde Garten: Jeg takkede nej til ønskejob i Schweiz – familien er vigtigst

Jeg glæder mig til at være med til at kunne udvikle Varde Garten og Von Lügenhals. Hvis jeg har lyst, får jeg mulighed for at forpagte eller købe mig ind som partner – men nu skal vi først lige i gang, siger den kommende bestyrer. Foto: Malene Wonsbek
En måned før Louise Sihm Kloster søgte stillingen som bestyrer af Varde Garten og Von Lügenhals, var hun blevet tilbudt et drømmejob i sit hjerteland Schweiz.

Varde/Oksbøl: Drømmejob kan gradbøjes. Og hjerter kan deles. Den evne har i hvert fald 42-årige Louise Sihm Kloster fra Oksbøl, der den 1. marts tiltræder stillingen som bestyrer i Varde Garten og Von Lügenhals. Et drømmejob, hun glæder sig for vildt til.

Realiteten er, at blot en måned før den stilling blev slået op, ringede kontakter i Schweiz og tilbød Louise at blive direktør af et trestjernet hotel i Schweiz. Den mulighed sendte hende i tænkeboks med fokus på livets prioriteter.

- Det her er mit favoritsted i Schweiz. Huset ligger i Sengiswald tæt på Hotel Waldrand i Isenfluh. Privatboligen  ejes af en god ven. Her er ingen strøm eller varme, men brændeovn, solenergi og strøm fra en generator. Håber, det bliver min pensionistbolig - for her finder min sjæl fuldstændig ro, siger Louise Sihm Kloster. Privatfoto


Min drøm er at blive selvstændig, og udvikle. Hvis jeg havde ti millioner på kontoen, ville jeg nok købe et lille bjerghotel. Nu sætter jeg en ære i at udvikle Varde Garten og Von Lügenhals.

Louise Sihm Kloster, kommende bestyrer


- Det var en svær beslutning. Min mand ville gerne have været med til Schweiz, han kender min ”familie” dernede og deler min glæde over naturen, friheden og den helt særlige lidt primitive livsstil. Jeg er også sikker på, at vores to drenge på seks og tre år ville blive modtaget med kys af dette hjertelige folkefærd. Men jeg takkede nej, tilføjer Louise med et smil.

Annonce

Familien er vigtigst

Fornuft og erfaringer fra et alsidigt arbejdsliv i hotel- og restaurationsbranchen fik Louise til at trække i bremsen, selv om hendes hjerte atter galopperede til alpelandet.

Robert og Louise Kloster på stranden i Ebeltoft sammen med deres to drenge, Daniel og Andreas. Privatfoto

- Det vigtigste i livet er familien. Min mand, mine børn, min far, min bror, og flere andre, der er tæt på. Hvis vi rejste til Schweiz, så ville jeg få en realistisk arbejdsuge på 55 timer. Børnene er for små til, at de kan være en del af arbejdslivet på hotel, så jeg ville være en mor, der sjældent var hjemme. Og den pris er jeg ganske enkelt ikke villig til at betale, forklarer Louise, der sammen med sin mand, Robert Kloster, og drengene, bor i Oksbøl.

Annonce

Mistede mor

Allerede som 19-årig forelskede Louise Sihm Kloster sig i Schweiz. Hun kendte ikke landet og sagde bare ”ja”, da en gymnasieveninde foreslog, at de skulle søge arbejde som tjenere på et lille bjerghotel. De to veninder var der i godt et år, men Louise efterlod sit hjerte i Schweiz, da hun returnerede til Danmark for at uddanne sig til akademiøkonom indenfor hotel- og restaurantledelse.

- Det er sådan, vi nyder vores ferier i Schweiz. Vi elsker alt, hvad livet i Jungfrau-regionen tilbyder af vandreture, skiløb, kælketure og så videre, siger Louise om dette dejlige billede af hendes to drenge, Daniel på seks år og Andreas på tre år. Privatfoto

- Heldigvis var der praktik forbundet med uddannelsen, og jeg har været i Schweiz for at arbejde ad flere omgange. Da jeg var 23 år, sagde jeg ja til at blive forpagter af Hotel Waldrand i alperne i Isenfluh, meget tæt på Lauterbrunnen, fortæller hun og bliver pludselig rørt.

Det var en tid med helt særlige minder. Hun knoklede alle ugens syv dage i fire år. Og husker særligt, hvordan hendes mor hjalp hende i lange perioder.

- Min mor og jeg har haft et helt unikt forhold til hinanden. Hun døde desværre af kræft i 2008, og det er nok derfor, jeg er blevet bekræftet i, at det vigtigste i livet er familien, tilføjer hun.

Annonce

Schweiz på stand by

På et tidspunkt besluttede Louise at vende tilbage til Danmark. Hun havde udtømt de muligheder, der på daværende tidspunkt var i Schweiz. I 2009 mødte hun Robert, som hun er gift med i dag, og siden har hun arbejdet i Danmark.

Daniel var ikke ret gammel da han var med mor og far på vandreture i Schweiz. Privatfoto

- I syv år har jeg været leder af café Tonekunsten i Musikhuset i Esbjerg, jeg har været forpagter af Endrup Kro og var nærmest kun lige begyndt som eventkoordinator ved ECH Park i Esbjerg, da jeg i avisen læste, at Varde Garten og Von Lügenhals skulle have ny bestyrer. Jeg kender stedet. Og det er mit drømmejob, med mulighed for udvikling. Ja, jeg kommer til at arbejde meget, men indehaver Michael Bech har selv små børn, så han har fuld forståelse for, at der også skal være tid til at være mor, siger en glad Louise Sihm Kloster.

Schweiz er sat på stand by, og hendes hjerte er parkeret med sindsro. Måske om ti år vender hun og familien tilbage til alperne – hvem ved. Lige nu håber hun bare på, at hun sammen med familien snart kan rejse derned igen – men kun på ferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce