Varde: Både som efterskolelærer og i særdeleshed som forstander er det vigtigt, at der er et stærkt match mellem skolens kerneværdier og de ansattes egne grundværdier. Poul Roed forlod et job som afdelingsleder på Glamsdalens Idrætsefterskole for at blive forstander i Varde. For ham var skolen i Varde et perfekt match.
- Engang var det et være efterskolelærer et kald, det er det ikke i dag, men det er en livsstil. Et job, hvor man involverer sig med hjertet, siger Poul Roed, der den 1. august tiltrådte stillingen som forstander.
Han afløser Rasmus Andersen, der efter otte år har søgt nye udfordringer.
VGE
Familieflytning
- Jeg blev uddannet lærer ved den frie lærerhøjskole for mange år siden. Dengang fandt jeg mit match på en fynsk efterskole, der desværre måtte lukke i 2012. Det var en efterskole med stor vægt på det boglige, på musik og kreative fag. Desværre måtte skolen lukke, fordi der var ikke elever nok. Skolen fusionerede med en idrætsefterskole, og her har jeg været ansat frem til i år, men idræt er ikke mit match. Jeg er musiker, siger forstanderen, der selv spiller trommer.
Inden Poul Roed sendte sin ansøgning til Varde, havde han sikret sig opbakning fra familien, der tæller hustruen Carina og børnene Elias på 11 år og Caroline på 13 år. Stillingen ville nemlig medføre, at familien skulle flytte ind i forstanderboligen, og det ville få den konsekvens, at Carina skulle opsige sit job og børnene skifte skole.
Fra stor til lille
- Alt er lykkes, og vi er kommet godt fra start. Både Elias og Caroline er blevet rigtig godt modtaget på Næsbjerg Skole, hvor de går i 5. og 7. klasse. Min kone har endnu ikke fået job, men hun er uddannet socialrådgiver og skal nok finde arbejde, siger den nye forstander, der også selv har fundet fodfæste i de nye rammer.
- Der er en meget dedikeret medarbejderstab på i alt 20 fastansatte, derudover har vi 12 timelærere tilknyttet skolen. Jeg kommer fra en skole med 330 elever, her er "kun" 115, og det er helt perfekt, så får men et endnu tættere forhold til eleverne, fortæller Poul, der ud over alt det administrative har debattimer med 10. klasserne og fællessamlinger.
Om han på et tidspunkt også kommer til at spille trommer med musikeleverne, vil han ikke afvise.
Lige nu kommer de første måneder dog til at gå med at falde ind i de nye rammer. Desuden skal skolen til at udvide spisesalen og renovere drengegangen, så papirbunkerne på forstanderens bord fylder allerede godt.