Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kilometerlang gasledning på vej ved Nørre Nebel

Det statslige gasdistributionsselskab Evida går i gang med at forbinde Blåbjerg Biogas til gasnettet. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Annonce

Nørre Nebel: Blåbjerg Biogas skal forbindes til det lokale gasnet, så biogasanlægget kan sende gas ud til forbrugerne fra Nørre Nebel i nord til syd for Varde.

For at det kan lade sig gøre, skal der anlægges en 3,7 kilometer lang gasledning mellem Blåbjerg Biogas og Lundagervej, og det indebærer både gravearbejde og underboringer.

Hidtil har Blåbjerg Biogas leveret gas til tre lokale virksomheder, men der produceres overskydende gas, og det skal nu kunne afsættes til gasnettet.

- Jeg ser meget frem til, at vi via den nye gasledning i Nørre Nebel kan sikre, at grøn gas bliver sendt ud i det vestjyske gasnet. Som nationalt selskab er vi nemlig ansvarlige for at vedligeholde og optimere gasnettet, så gassen bliver transporteret og leveret effektivt og stabilt, hvilket kommer de private forbrugere, virksomheder og klimaet til gavn, siger Søren Hylleberg Sørensen, driftsdirektør i det statslige gasdistributionsselskab Evida, i en pressemeddelelse.

Arbejdet forventes at være afsluttet inden jul.

Masser af gas

  • Fakta Når Blåbjerg Biogasanlæg er oppe på fuld drift, kan det levere omkring 13 millioner kubikmeter gas om året. Det svarer til det årlige forbrug i ca. 7.500 parcelhuse.
  • Blåbjerg Biogas er et af mange biogasanlæg, der leverer grøn gas til de danske forbrugere og virksomheder via gasnettet.
  • Ved udgangen af 2020 forventer Evida at have tilsluttet 50 biogasanlæg til gasnettet rundt om i Danmark, hvoraf det ene er placeret ved Nørre Nebel.
  • Andelen af grøn gas i det danske gasnet er nu på ca. 18,2 procent af det samlede gasforbrug.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce