Annonce
Ugeavisen Varde

Ny klummeskribent: Jeg er nok ikke en mand af få ord

- Engang sagde jeg ja til alt. Jeg fik sindssyg meget energi af at være i et højt gear. Nu har jeg opdaget, at jeg også får masser af energi af at spille musik, dyrke mine fritidsinteresser og ikke mindst af at være sammen med mine børn. Der er dog andet i livet end arbejde, forklarer han. Foto: Annett Bruhn
Per Sønderby er navnet på Ugeavisen Vardes nye klummeskribent. Han er en mand fuld af ord og optimistiske ideer. En sprudlende, farverig personlighed, der glæder sig til at underholde læserne med sit syn på hverdagens spidsfindigheder.
Annonce

Varde: Efter turbulente år både hvad gælder arbejdsliv, kærlighed og økonomi er 51-årige Per Sønderby tilbage i sit sande jeg, som han selv definerer som "den udadvendte ejendomsmægler, der spiller musik i sin fritid".

Det har han været tidligere i sit liv, og det er han igen. De mellemliggende ti år, hvor han blandt andet var stifter og medejer af Lindvig Ferie- og kursuscenter ved Lønne, har været en periode med læring om ham selv, andre mennesker og livet på godt og ondt.

- Jeg er iværksætter i hjertet, ser projekter på hvert gadehjørne og muligheder i alt. Det har blandt andet betydet, at jeg har kørt i et højt gear, og nogle nok ville kalde mig flyvsk. Jeg har nok altid været lidt er en ildsjæl, der også har måttet erkende, at den ild kan brænde én op i begge ender, og ild kan brænde ud, siger Per Sønderby, der nu bor i en lejlighed i Varde.

Per Sønderby

Per Sønderby

Født i Skovlund

51 år, single, far til tre (18,16 og 10 år)

Skovlund og Ansager folkeskoler

Nysproglig ved Grindsted Gymnasium

1988-1995: Begyndte som elev i Varde Bank, sluttede som afdelingsleder i Outrup

1995-08: Ansat som ejendomsmægler EDC Nr. Nebel (medejer fra 2005-08)

2008-18 Per blev stifter og medejer af Lønne Højskole/Danhostel, der senere ændrede navn og koncept til Lindvig Ferie- og kursuscenter.

2019 Ansat som ejendomsmægler ved Nybolig i Nr. Nebel

2020: Pr. 1. januar ambassadør for landsdækkende vandrehjemskæde Danhostel

Fritidsmusiker

Varde IF: Offensiv midt på Old Boys-holdet

Skribent: Facebook Per Sønderby

Annonce

Impulskontrol

I sommeren 2019 tog han en aktiv beslutning om at efterleve et mantra om "at være en god mand". Det skal ikke misforstås og lyde som om, han har været en dårlig mand, for det er slet ikke sådan, han opfatter sig selv. Mantraet er en slags personlig strategi, han bruger som et redskab til at træffe små og store beslutninger i såvel sit arbejdsliv som i sin hverdag.

- Jeg vil have og har allerede fået mere balance i mit liv. Jeg er blevet mere nærværende. Jeg ser mine børn oftere end nogen sinde, jeg har et stabilt arbejde, og der er kommet styr på økonomien. Jeg er blevet bedre til at prioritere min tid og arbejder hårdt på ikke at lade mig friste af alt for mange impulshandlinger, og her er jeg udfordret, siger han og tilføjer med et stort smil:

- Måske er Per Sønderby ved at blive voksen?

Annonce

Tænker i ord

Med et naturlig flair for at observere hverdagens små og skæve spidsfindigheder vil Per Sønderbys klummer helt sikkert blive skrevet med både kant og humor.

- Det kan ligefrem klø i fingrene for at få en oplevelse, en tanke, en skør idé eller noget helt fjerde på skrift. Måske skriver jeg en sang, brygger en klumme eller poster en historie på min facebookside, jeg tænker i ord, fortæller ugeavisens nye skribent, som har sin første klumme i denne avis med titlen: "Hold langemanden i lommen".

Det siger Per om:

... at være konkurrencemenneske:

En af mine svage sider er, at jeg nogle gange jagter det uopnåelige.

... musik:

Musik må aldrig blive en konkurrence, det handler om at underholde.

...arbejde:

Hvis man kun betragter det at gå på arbejde som en sur pligt, bør man som udgangspunkt spørge sig selv, om man laver det rette.

... økonomi:

Man kan få en mindre formue ud af at drive et feriecenter, det kræver blot, at man begynder med en stor formue.

- Måske er jeg i en alder af 51 år ved at blive voksen, siger Per Sønderby. Han er ikke helt sikker, men han er glad for, at der nu er kommet mere ro og balance i hans liv. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce