Annonce
Ugeavisen Varde

Ny lægepraksis åbner i Varde syd

- Hvordan ser man lægeagtig ud, spørger Rune Kjeldsen fra Jacobilægerne, der er med til at løbe den nye lægepraksis i Varde syd i gang.- Bare se rar ud, lyder svaret med det samme fra Rikke Kaae Munch, der har taget sin speciallægeuddannelse hos Jacobilægerne, og som bliver den første faste læge i Lægerne Hjertestien. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Der er gang i ombygningen af det gamle Hjertecenter Varde for tiden. Til oktober rykker blandt andet en helt ny lægepraksis ind på adressen.

Varde: Til oktober får Varde et nyt lægehus.

Lægerne Hjertestien kommer praksissen til at hedde, og den skal ligge på Søndertoften, der hvor Hjertecenter Varde i sin tid lå. Det er Jacobilægerne, der står bag den nye praksis.

- Det bliver et lægehus, der startes op med hjælp fra os i Jacobilægerne, men som på sigt skal være et selvstændigt lægehus inden for en kort årrække, fortæller læge Rune Kjeldsen. Sammen med sine seks kolleger hos Jacobilægerne overtog han ved årsskiftet læge Karin Dangaards patienter, da hun lukkede sin praksis i centrum af Varde. Det skete allerede dengang med henblik på at åbne et nyt lægehus.

Annonce


Der vil stadig være tale om et lægehus, der kører efter det gamle familielægeprincip, hvor man tilknyttes en fast læge som udgangspunkt.

Rune Kjeldsen, læge


Indtil nu har Jacobilægerne således betjent sine egne godt 13.000 patienter, plus man har serviceret de 600 fra Karin Dangaard. Når Lægerne Hjertestien er en realitet, skal disse 600 patienter betjenes fra det nye lægehus, der allerede har åbent for tilgang.

Familielægen lever videre

Det bliver 44-årige Rikke Kaae Munch, der skal stå i spidsen for den nye klinik i Varde syd. Hun er uddannet alment praktiserende læge, som har taget den sidste del af sin speciallægeuddannelse hos Jacobilægerne.

- Jeg synes, det er spændende at være med til at starte en ny lægepraksis op og være med til at sætte sit eget præg på stedet fra starten. Jeg håber, at Lægerne Hjertestien skal være min arbejdsplads i mange år fremover, og at jeg får nogle nye kolleger, der også brænder for at være en den af en familielægepraksis, siger Rikke Kaae Munch.

- Til at begynde med vil vi hos Jacobilægerne hjælpe til, hvor det er nødvendigt, men det er tanken, at Lægerne Hjertestien på sigt skal vokse sig til et selvstændigt lægehus, siger Rune Kjeldsen.

Han forklarer, at tendensen er, at yngre læger i dag gerne søger hen, hvor der er kolleger, faglig sparring og en vis fleksibilitet frem for at søge mod solopraksis, som var mere normalt tidligere.

- Derfor håber vi også at kunne tiltrække flere nye læger til Lægerne Hjertestien, så den nye praksis på sigt vokser sig større. Der vil stadig være tale om et lægehus, der kører efter det gamle familielægeprincip, hvor man tilknyttes en fast læge som udgangspunkt. Det giver tryghed for den enkelte borger at have en fast læge gennem mange år, og det er vigtigt, siger Rune Kjeldsen.

Jacobilægerne har i samarbejde med Varde Kommune arbejdet på at åbne den nye lægepraksis gennem et stykke tid. De nye lokaler er ved at blive indrettet, og Lægerne Hjertestien flytter formentlig ind i oktober. Indtil da starter praksissen op på samme adresse som Jacobilægerne, nemlig Ringkøbingvej 38.

Rikke Kaae Munch og Rune Kjeldsen midt i den byggeplads, der om et halvt års tid skal være en færdig lægepraksis. Det er det tidligere hjertecenter i Varde syd, der er under ombygning. Foruden Lægerne Hjertestien kommer der til at være andre lejere på adressen. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce