Annonce
Ugeavisen Varde

Ny udstilling i Museum Frello: ”Du skal ha’ sjælen med – et fotografisk digt”

Varde: Varde Kunstforening, Vardemuseerne og 7-kanten samarbejder om kunstudstillingen i anledning af 7-kantens 50-års jubilæum : ”Du skal ha’ sjælen med – et fotografisk digt”. Det oplyser Varde Kunstforening i en pressemeddelelse.

Varde Kunstforenings udstillingssal i Museum Frello fyldes af fotografier, som fortæller om 7-kanten, den vestjyske amatørscenes historie gennem modeller, der er klædt i foreningens mange spektakulære kostumer gennem årene. Modellerne har alle tilknytning til 7-kanten, og man møder dem i mandshøjde. Fotostaterne måler nemlig 1 x 2 meter.

- Udover billederne kan man også opleve en lydinstallation, hvor nogle af modellerne på flere sprog har indtalt vers af en salme, så det bliver en oplevelse for flere sanser, fortæller leder af systuen i 7-kanten, Agnethe Vestergård Pedersen, der har udvalgt kostumerne til udstillingen.

Annonce

Titlerne på billederne i udstillingen har alle en skjult opfordring, som kan lægge op til diskussion for hele familien på tværs af generationer. Kan prinsesser godt være ældre damer? Ja, hvis de har sovet i 100 år, så kan de jo sagtens. Hvis man kigger nærmere på en ung dame i 50’er-kjole, træder hun ud af 50’erne ved at være en moderne kvinde, der er imod at barbere sine ben. Billederne skubber altså til beskueren og stiller spørgsmål til, hvad, vi synes, er normalt.

Udstillingen kan ses frem til 14. maj 2021 hver tirsdag til søndag i tidsrummet 10-16.

Medlemmer kommer gratis ind hele perioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce