Annonce
Ugeavisen Varde

Nybyggerkvarteret er det perfekte sted for vores otium

Huset er tegnet af Tegnestuen Øglen i Tistrup og opført af tømrermester Heine Møller og murermester Søren Rasmussen, der begge er lokale. – De fik god tid til byggeriet, men det er godt håndværk, og de fortjener ros, konstaterer Ingvard Ladefoged. Foto: Lene Weber
Det lå ikke i kortene, at rammerne for Ingvard og Gurli Ladefogeds otium skulle blive et nybygget hus. Til gengæld valgte de ikke overraskende, at huset skulle ligge i Næsbjerg.
Annonce

Næsbjerg: Det kæmpestore rosenbed i forskellige farver i forhaven er ved at få fat, og indenfor i entreen står de store kvadratiske klinker knivskarpt sammen med nøje udvalgt brugskunst. Sådan er alt nyt og lækkert i Ingvard og Gurli Ladefogeds nye hus på Skolelunden i Næsbjerg.

- Selvfølgelig er det dejligt, at det hele er nyt, men i valg af materialer og indretning har vi først og fremmest lagt vægt på, at her skal være rart og hyggeligt at være, forklarer Gurli.

Ligesom Ingvard er hun Næsbjerg-borger helt ind i hjertet. I 39 år var hun lærer på Næsbjerg skole, inden hun for seks år siden gik på efterløn. Helt sluppet skolen har hun dog ikke, da hun nu er aktiv i ”Skolevennerne”.

- Jeg har altid nydt at bo i den by, hvor jeg underviste, fastslår Gurli, der desuden har siddet ti år i bestyrelsen for Næsbjerg Musik- og Kulturforening. De sidste to år som formand. Derudover sidder hun fortsat i byens menighedsråd.

Ingvard og Gurli Ladefoged nyder hver dag udsigten over den skønne natur, hvor de ofte spotter harer, ræve og vildt. Foto: Lene Weber
Annonce

Lokal ildsjæl i særklasse

Ingvard, der er født og opvokset i Næsbjerg, er ligeledes et særdeles kendt ansigt i den lille landsby - og i resten af Varde Kommune. Den pensionerede portør er således i gang med sin femte periode i byrådet for Socialdemokratiet. Derudover har han været frivillig i foreningslivet - især som fodboldtræner - siden han var 16-17 år gammel. For den mangeårige indsats blev han i efteråret tildelt Dannebrogsordenens Ridderkors.

Aktuelt er han på fjerde år formand for Næsbjerg Rousthøje Ungdoms- og Idrætsforening.

- Men jeg stopper næste år, når jeg fylder 70. Så må det være på tide, at yngre kræfter træder til, bemærker Ingvard med et smil.

Annonce

Solgte ferielejligheden

Det aktive seniorpar flyttede ind i de nyopførte 160 kvadratmeter den 1. marts. Før det boede de 43 år i det samme hus i Byparken, der også ligger i Næsbjerg.

- Vi havde et super sammenhold på gaden, men der begyndte at være stor udskiftning, og flere gode naboer flyttede, fortæller Ingvard og understreger i samme åndedrag, at det bestemt ikke var på grund af de nye naboer, de bestemte sig for at flytte.

- Tværtimod fik vi nogle rigtigt dejlige unge familier som naboer. Men jeg var ved at være træt af at udføre det samme havearbejde og vedligehold år efter år. Vi ville gerne prøve noget andet og var klar over, at skulle det være, så skulle det være nu, beretter Ingvard, mens Gurli nikker:

- Det nye sted måtte gerne være lidt anderledes, så på et tidspunkt var vi ved at overveje at købe et nedlagt landbrug. Det droppede vi dog igen, men det var egentlig ikke en drøm for os at bygge nyt indtil for to år siden. Da vi blev præsenteret for udstykningerne her på Skolelunden, blev vi overbeviste om, at det var det, vi skulle, og så gik det ellers hurtigt med at få solgt både det gamle hus og ferielejligheden på Fanø.

Hun havde gruet for, hvordan det ville være at flytte, men det viste sig heldigvis ikke at være så slemt, og det skinner da også tydeligt igennem, at parret føler sig hjemme i de nye lyse og moderne rammer med skøn udsigt over naturen.

Smuk udsigt fra stuevinduerne. Foto: Lene Weber
Annonce

Høj standard

Huset er bygget efter 2020-standarden, som er den højeste lavenergiklasse. Udover en lavere varmeregning sikrer det et optimalt indeklima og en højere gensalgsværdi.

- På grund af den tykke isolering går huset faktisk fra 160 kvadratmeter i udvendige mål til 148 kvadratmeter i indvendige mål. Det skal man lige huske at tage højde for, når man bygger, fortæller Ingvard, der dog er yderst tilfreds med husets lave energiforbrug og behagelige indeklima.

Selv om de bor i et nybyggerkvarter, er de allerede nået langt med etableringen af et solidt naboskab, for det er gået stærkt med at sælge grundene på Skolelunden. De første i kvarteret flyttede ind for cirka halvandet år siden, og i dag er kun tre ud af de i alt ti grunde fortsat til salg.

- Næsbjerg er attraktiv af flere årsager: her er børnehave, skole helt til 9. klassetrin, et moderne kulturhus og et aktivt foreningsliv. Det er vigtigt, at der sker noget, og at det har en vis kvalitet, og dét har vi opnået her i Næsbjerg, lyder vurderingen ikke uden stolthed fra Ingvard.

- Køkken-alrummet er husets hjerte, her opholder vi os rigtig meget siger Ingvard og Gurli Ladefoged. Foto: Lene Weber
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce