Annonce
Ugeavisen Varde

Nybyggerne: Mie og Kasper bygger hus for anden gang

Siden maj har de kunnet kalde sig Hr. og Fru. Madsen. Kasper og Mie har kendt hinanden i 18 år og været glade for at bo i huset i Grimstrup, som de byggede for ti år siden. Foto: Malene Wonsbek
Familien Madsen er kun midt i 30'erne men allerede erfarne husbyggere. Nu skal de i gang med at bygge deres andet hus.
Annonce

Grimstrup/Varde: De fleste glæder sig til sommerferien – det gør Kasper, Mie og deres lille datter Caroline skam også, men familien ser nu også frem til månederne efter sommerferien, for da kan de følge med i opførelsen af deres kommende, nye hjem på Søndertoften i Varde.

- Vi byggede første gang i 2009 og har nu boet i huset i ti år. Vi har været rigtig glade for vores bolig på 153 kvadratmeter, som vi byggede på en grund i Grimstrup. Nu, hvor vi vil bygge igen, er der faktisk kun et par småting, vi vil gøre anderledes, fortæller 36-årige Kasper Wærn Madsen.

Vi er ikke havemenensker, men i bryllupsgave fik vi et legehus, og så skal der selvfølgelig også være plads til gyngestativ og sandkasse.

Mie Wærn Madsen

Annonce

By eller land?

Mie og Kasper mødte hinanden for 18 år siden på en livsstilshøjskole i Ubberup på Sjælland. Sammen flyttede de til Esbjerg centrum.

- Da vi havde boet i lejligheden i knap seks år, var vi trætte af at vaske tøj i kælderen, slæbe indkøbsposerne op på 3. sal, og så savnede vi en altan, hvor vi kunne sætte os ud om sommeren, fortæller Mie, der var mest tændt på at blive boende i midtbyen.

Annonce

Landsby vandt

Tårnhøje ejendomspriser for ældre, ikke vedligeholdte byhuse sat overfor fristende lave priser på nybyggeri i landsby gjorde udfaldet.

- Det var en mega stor omvæltning at komme fra trafik og larm i Esbjerg city til natur og stilhed i Grimstrup. Det skulle jeg lige vænne mig til, tilføjer Mie med et smil.

Dengang købte parret et typehus fra Huskompagniet, som de selv satte deres aftryk på. I dag har parret fået ARK M6 og Emil Reinholt fra Alslev til at tegne deres kommende bolig.

- Vi har været godt tilfredse med vores typehus. Men denne gang er der for mange småting, vi vil have, og derfor har vi fået tegnet vores eget, end at ændre på et typehus. Vi vil blandt andet have et større bryggers, et ekstra værelse og forskudte planer, forklarer Kasper.

Parrets datter, Caroline på halvandet år er god til at bygge i højderne, og snart skal familien til at bygge deres eget hus, som dog bliver i stueplan. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Børnefamilier samles

At Kasper og Mie fandt grunden i Varde og dermed også bliver tilflyttere fra Esbjerg Kommune, skyldes tilfældigheder. De besøgte et hold venner, der bygger på Søndertoften i Varde Syd, og da Kasper og Mie så projektet, tænkte de "hvorfor ikke …?"

- Vi havde slet ikke set på Varde, men havde mere kigget på grunde i retningen af Bramming. Det der overbeviste os, var de grønne områder, at der var både skole og indkøbsmuligheder lige i nærheden og så har Varde jo en dejlig størrelse. Da vi talte med ejendomsmægleren, var den grund vi lige præcis kunne tænke os, netop blevet ledig, fordi en anden køber var sprunget fra i sidste øjeblik, så vi tog en hurtig beslutning, fortæller Mie, der arbejder i en A-kasse i Kolding. Kasper er ansat i IT-afdelingen hos Blue Water i Esbjerg.

På blot ti dage fik de solgt deres eget hus i Grimstrup, så nu skal det nygifte par ud og finde en midlertidig bolig.

- Vi fik solgt til prisen med fraflytning 1. september, så alt har bare flasket sig. Vi glæder os til at flytte ud i et nyt fællesskab, der består af yngre mennesker og familier med børn. Vi har allerede været til rejsegilde hos kommende naboer, siger Kasper, der sammen med sin familie ser frem til at få adresse i Varde.

At få lavet ændringer i et typehusbyggeri var en dyrere løsning end at få tegnet et nyt hus. Kasper og Mie Wærn Madsen har i samarbejde med en tegnestue i Alslev fundet de rigtige løsninger. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce