Annonce
Ugeavisen Varde

Nyuddannet Health Mentor: Jeg har selv været en levende zombie

- Jeg tilmeldte mig uddannelsen som Health Mentor, da jeg selv var meget syg. Det viste sig at blive min vej til helbredelse på flere planer. Min drøm er nu at hjælpe andre, siger 31-årige Janni Schmidt. Foto: Malene Wonsbek
31-årige Janni Schmidt fra Agerbæk har fundet vejen til et bedre liv. Hun har haft lange perioder med voldsom angst, depression og flere end ti år med antidepressiv medicin. Nu er hun medicinfri, i balance med sig selv og har overskud til at hjælpe andre.
Annonce

,Varde: Hvis Janni Schmidt havde været et hus, ville tilstandsrapporten være én stor K3’er. For blot et år siden var alt i hendes krop kørt helt i bund. Alt skulle repareres og bygges op fra ny. Hun var selv klar over, at hun var langt ude og følte sig som en levende zombie. En uddannelse til holistisk Health Mentor blev vendepunktet i hendes liv.

Her er Janni sammen med sin dejlige familie Saga og kæresten Niklas. Familien stortrives i Agerbæk. Privatfoto

- Graviditeten med Saga var alt andet end planlagt. Jeg blev gravid ovenpå en meget stresset periode. Jeg ville gerne være mor, men var slet ikke klar. Det blev en graviditet og barsel med antidepressiv medicin, med angst, tvangstanker og svær depression. Det er uhyggeligt at tænke tilbage på, hvor langt ude jeg egentlig var. Jeg havde også selvmordstanker, tilføjer Janni Schmidt.

Janni har også uddannet sig i kropsterapimassage, som er en blid massageform, der åbner op til sindet. Foto: Malene Wonsbek

I dag bor hun sammen med kæresten Niklas Sølbeck Ibsen og deres datter to-årige Saga i Agerbæk, hvor Janni også selv er vokset op.

Annonce

Stres af fyringsrunder

I perioden fra Janni var 15 til 25 år, var hun på antidepressiv medicin. Hendes første store nedtur blev udløst af forældrenes skilsmisse.

- Da mine forældre fortalte, at de ville gå fra hinanden, faldt min verden fuldstændig sammen. Og det gjorde jeg også. Jeg fik angstanfald, blev depressiv og tilknyttet børnepsykiatrisk afdeling i Esbjerg. Det krævede mange kræfter at komme ud af medicinen, men efter ti år lykkedes mig, og jeg kunne mærke, at jeg uden medicin var mere i balance med mig selv, fortæller hun.

Janni tilbyder klienten diverse tests, baseret på hår, blod, urin eller afføring. Testene sendes til et laboratorie. Herefter får man en udskrift over det, kroppen mangler. Foto: Malene Wonsbek

To fyringsrunder satte atter Janni under pres. Og det, der udløste hendes anden store nedtur, var en angstprovokerende vandring i Grand Canyon.

Annonce

Troede jeg skulle dø

- Jeg er uddannet indkøber i tøjbranchen og har været ansat hos både Bestseller og Lego. To fantastiske arbejdspladser, men fyringsrunder var en stor psykisk belastning. Min krop sagde fra midt i sommerferien for tre år siden, da min kæreste Niklas og jeg var i USA. Vi havde blandt andet planlagt en vandretur i Grand Canyon. Da vi efter timers vandring stod i dalen, i 40 graders varme, fik jeg et voldsomt angstanfald. Vi havde fem timers opstigning – og godt 1000 højdemeter foran os, og jeg kunne slet ikke se, hvordan vi skulle komme op igen. Jeg troede, jeg skulle dø, fortæller Janni.

- Jeg skulle dagligt spise en helt særlig sammensætning af aminosyrer, vitaminer og mineraler for at få kroppen afgiftet og fyldt op igen. Jeg fik derfor naturmedicin i pulverform, designet til mig og mine behov. Efter tre måneder kunne jeg mærke stor forskel, fortæller Janni Schmidt. Foto: Malene Wonsbek

Niklas fik dem begge op til bilen, og da Janni havde det dårligt, besluttede de at afbryde ferien og rejse hjem. Senere fulgte en lang periode med angst, depression, selvmordstanker og medicin.

Health Mentor

Health Mentor er en holistisk behandler, der ser på mennesker som en helhed, hvor sindet, psyken, vaner og kroppen hænger sammen og påvirker hinanden. Med forskellige analyser, teknikker, kost og samtaler hjælper behandleren andre med at opnå mere velvære og sundhed i både krop og sind. Uddannelsen, som Janni Schmidt har taget, er lægeeksamineret og udbydes af Currame.


Der er ingen hurtige Quick-fix til et bedre liv. Det er hårdt arbejde, og man skal være indstillet på at ændre vaner og livsstil. Det kræver tålmodighed og vedholdenhed, men det er alt arbejdet værd.

Janni Schmidt, Health Mentor


- På et tidspunkt fik jeg at vide, at min depression var så alvorlig, at jeg skulle have medicin. Jeg var gravid i sjette måned. Det kunne faktisk ikke blive værre, og det var herfra, jeg begyndte min egen rejse mod helbredelse. Jeg ville bare ikke have mere medicin. På nettet fandt jeg uddannelsen til holistisk Health Mentor. Det blev en vild rejse, med mig selv som helbreder og patient, fortæller Janni Schmidt, der har arbejdet hårdt for at nå så langt, som hun er i dag.

Annonce

Uddannelse blev helbredelse

I samråd med lægen trappede hun ud af medicinen. Hun ændrede kost og livsstil. Fik helt nye tanker på livet, og efter seks måneders hårdt arbejde kunne hun atter se sig selv i spejlet. Nu var den gamle, glade Janni atter tilbage.

- Lego har været en utrolig støttende arbejdsplads i mit sygdomsforløb. Det var mit eget ønske at stoppe hos Lego. Jeg mærkede, at jeg ikke var rask nok til at kunne klare et fuldtidsjob. Nu vil jeg hjælpe andre, der har behov for støtte og vejledning i forhold til at komme ud af et sygdomsforløb. Derfor har jeg startet min egen klinik i Agerbæk, som jeg kalder Balance is Beauty. Jeg er mega klar, lyder meldingen fra Janni Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce