Annonce
Ugeavisen Varde

Oksbøl-kunstner folder sig ud i kunsthal

Det tager tid for tuschen at tørre - så Kate Skjernings kunst har brugt for god plads, mens hun arbejder på flere værker af gangen. Foto: Karina Øhlenschlæger

I januar kan man finde den lokale kunster Kate Skjerning i Kunsthal vARTe, hvor hun både udstiller og arbejder.

Varde/Oksbøl: Nogle værker tørrer, mens Kate Skjerning færdiggør et andet med sin tynde, velkendte, sorte streg.

Til og med den 30. januar kan interesserede kigge forbi Kunsthal vARTe i Varde og se, hvordan Kate Skjerning arbejder, og se nogle af hendes færdige værker - en kombination, hun er glad for.

- Jeg nyder mit ophold her, som er en blanding af arbejdsro og mere udadvendt formidling, med en masse respons fra folk, der kommer forbi, Siger Kate Skjerning, der også er glad for at lære Varde at kende på en ny måde, nu hvor hun er rykket ind til byen en måned.

- Det er en hyggelig by, som jeg ikke kender så godt, jeg er mere taget ud i naturen end herind, siger hun.

Kate i Kunsthal vARTe

Kate Skjerning udstiller i januar måned under titlen Blå Vinter i Kunsthal vARTe i Varde. Der er åbent onsdag-fredag klokken 13-17 og i weekender klokken 10-15.Hun holder en artist talk - en foredrag - lørdag den 19. januar klokken 14.

Farverne er kun en del af det færdige kunstværk, Kate Skjerning bygger på med tynde streger - oftest i sort. Foto: Karina Øhlenschlæger

Kunst i naturen

Netop naturen, især vand og træer, er noget af det, der giver Kate Skjerning inspiration til sine værker, hvad end det er med tusch eller installationer.

- Jeg bor lige midt i naturen - op til Aal Plantage, siger kunstneren, der oprindeligt er fra Middelfart og blandt andet har uddannet sig fra Designskolen Kolding og den grafiske skole i Aarhus.

Efter mange års erfaring er både sammenhængen i den kunst hun er kendt for, og udfordringen ved nye projekter spændende for hende.

- Jeg kan godt lide opgaver, hvor jeg er nødt til at finde på nye teknikker at bruge, siger hun, der blandt andet har lavet dekorationen af Tirpitz-kuplen, en lysende installation i Varde Å, appelsiner i træet foran museet i Varde og senest en 6 meter høj rytterstatue i sejlgarn og ståltråd til Skanderborg.

Mens farven tørrer, venter Kate Skjerning på at se det færdige resuætat. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Et vigtig ophold

At det lige var kunsten, hun skulle gå efter, cementerende sig for Kate Skjerning under et ophold på en højskole, hvor hun gik på pottemagerlinjen, men også arbejdede med anden kunst.

- Det var også her, jeg mødte min mand, så det var et vigtigt ophold for mig, siger hun, der på flere måder fandt sin fremtid på skolen.

Hun er overoverbevist om, at hun uanset højskoleopholdet ville havde fundet frem til, at det var kunsten, der var hendes fremtid.

- Det er det, der passer på mig, siger hun.

Farven kan minde om et smukt hav eller himmel - det er også i naturen, Kate Skjerning finder sin inspiration. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Kunst og kager

Kate Skjerning betragter sig selv som fuldtidskunstner, men hun har også holdt fast i at arbejde en halv dag ugentligt ved bageren i Oksbøl.

- Kunsten er meget indadvendt og meditativ, og jeg lever i min egen verden, ved bageren kommer jeg ud i nogle andre sammenhænge, og jeg nyder det, siger Kate Skjerning.

En del af hendes kunstliv er også at undervise i kunst, blandt andet i Janus Bygningen med Den Kulturelle Rygsæk og på Museumsberg i Flensburg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce