Annonce
Ugeavisen Varde

Open Air arbejder nu hårdt på næste års musikprogram

The Glam kunne i den grad spille Erik og Lone Sørensens værksted op, da de holdt Open Air-erstatningsfest med vennerne. Foto: Yvonn Tittel
Godt nok var den officielle musikfest aflyst i år på grund af corona, men festivalen oplever solid opbakning og arbejder ufortrødent videre mod 2021. Håbet er, at alle kunstnere fra 2020-programmet kan igen i 2021.
Annonce

Varde: I forrige weekend skulle den ha’ stået på fed musik, kolde fadbamser og gensyn med gode gamle venner til Varde Open Air i Arnbjergparken. Sådan gik det som bekendt ikke, men det forhindrede ikke adskillige festglade folk fra Varde og omegn i selv at holde en fest derhjemme.


Vi er blevet bombarderet med henvendelser fra folk, der gerne ville have fat i gamle Open Air-armbånd - for ligesom at komme lidt nærmere den ægte festivalfornemmelse

Torben Lehmann


- Vi er blevet bombarderet med henvendelser fra folk, der gerne ville have fat i gamle Open Air-armbånd - for ligesom at komme lidt nærmere den ægte festivalfornemmelse, griner Torben Lehmann, formand for Varde Open Air.

Han deltog selv i to private arrangementer, som han sammen med resten af bandet The Glam var hyret til at spille til.

Varde Open Air lavede desuden et event med GoVarde, og fredag og lørdag aften sørgede festivalens egen DJ, Janus Lauvring, for den helt rigtige dansemusik til havefesterne via et link, der blev lagt op på Open Airs hjemmeside.

Flere bankede selv en fest op på tidspunktet, hvor de skulle have festet på livet løs i Arnbjergparken. Foto: Yvonn Tittel
Annonce

Næsten alle gemmer billetterne

Lige knap halvdelen af billetterne til årets festival nåede at blive solgt, inden coronaen gjorde sig gældende. Alligevel har bemærkelsesværdigt få - kun 20-25 personer - ønsket at få deres penge retur. Resten har valgt at beholde billetterne, så de kan gøre brug af dem næste sommer.

- Det sætter vi naturligvis enormt stor pris på, siger Torben Lehmann.

Økonomisk har festivalen ikke de helt store problemer.

- Vi har ikke en masse penge ude at hænge, og kunstnerne tilkendegiver alle, at de er interesserede i at komme ud og spille igen næste år. Det er ikke sikkert, de alle har mulighed for at få planlægningen til at gå op, men vi arbejder lige nu hårdt på at få styr på den del, forklarer Torben Lehmann og tilføjer:

- Vi var bare så glade for årets musikprogram, så vi krydser fingre.

Annonce

Lokal støtte

Flere lokale forretninger i Varde valgte at støtte festivalen på forskellig vis. Gourmetbutikken Krææs giver ti procent af omsætningen i den for nylig overståede Open Air-weekend, hos Torve- & Lausestuen donerer man fredagens omsætning, og Warwik Bryghus bidrager med indtægter fra alle de Open Air-øl, de har solgt over en længere periode.

- Det gør os virkelig glade, bemærker en taknemmelig formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce