Annonce
Ugeavisen Varde

Open Air tror på festival som sædvanligt – Owen Luft afventer

Fest og farver. Hvem glæder sig ikke til en normal sommer, og at alting skal være, som de var? Open Air Varde tror så meget på det, at de første seks kontrakter er tegnet. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Open Air tror på, at næste års fest på friluftsscenen i Arnbjerg bliver til noget – Owen Luft afventer, at regningen for de mange aflyste koncerter i år er placeret.
Annonce

Varde/Nordenskov: - Vi arbejder efter, at der bliver en Open Air 2021.

Det slår formand for Open Air, Torben Lehmann, fast, men understreger også samtidig, at tingene forandrer sig dag for dag.

- Vi læner os voldsomt op ad flere ting. Vaccine, masseimmunitet og lyntest, så de mennesker, vi lukker ind, er raske, selv hvis der stadig er en masse corona til den tid, siger han og fortsætter:

- Det kan godt være, det kommer til at tage lidt længere tid at komme ind, men når du først er inde, går vi ud fra, at alle er raske.

Torben Lehmann, der er formand for Open Air i Varde, spiller selv i The Glam. Bandet gør her i corona-tiden, hvad det kan for at afvikle virtuelle koncerter og har på den konto oplevet at få fans i både Canada og på Haiti. Arkivfoto: Chresten Bergh

Skal man fremvise vaccinepas?

- Vi hører flere og flere organisationer indenfor bl.a. luftfart og sportens verden, der arbejder med et vaccinepas eller en eller anden form for antistof-pas. Det vil være vildt, hvis jeg siger, at et vaccinepas bliver nødvendigt. Det håber jeg ikke, og det bliver ikke noget, vi kommer til at opfinde.

Men det vil gøre det lettere?

- Ja. Men hvis lyntest kommer ned på ét minut, så er det jo heller ikke noget problem.

Annonce

Første kontrakter i hus

Skal man testes hver dag, man skal ind?

- Det tror jeg, men vi ved det ikke. Vi følger med i, hvad vores brancheorganisation finder ud af og vi er åbne for muligheder, men vi tror på, der kommer en Open Air 2021, og vi har tegnet kontrakt med de første fem bands: Alfabeat, Carpark North, Slade, Joey Moe + Liga og Nicklas Sahl.

For en sikkerheds skyld tegner Open Air ikke alle kontrakter endnu, for hvis nu Open Air 2021 ikke må have 5000 publikummer, men kun færre, så bliver musikbudgettet reduceret derefter. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen

- I første omgang prøver vi at genskabe 2020. Vi har simpelthen kontaktet nøjagtig de samme bands og spurgt dem ad, hvad de vil sige til at spille i 2021, siger Torben Lehmann.

Annonce

Måske beskåret udgave

Så kan folk selv gætte sig til resten?

- Nej, for det er ikke alle, der kan. Et eller to bands kan ikke, flere helt store bands står over i 2021, fordi det bliver for dyrt at satse på deres store opsætninger med den usikkerhed, der er, og vi kan heller ikke være sikre på, at Open Air 2021 får plads til 5000 gæster. Hvis vi nu kun får lov til at være 2500, så bliver det jo en anden økonomi, så vi kan ikke tegne alle kontrakter endnu.

Open Air og Owen Luft

Open Air Concert i Varde bliver afviklet sidste weekend i juli. 2021 er annonceret, og de første bands præsenteret.

Owen Luft Kånsert i Nordenskov er sidste lørdag i juni. Her er der ikke tegnet kontrakt - og dermed endnu ikke præsenteret bands.

Bliver der ikke også en efterregning for aflysningerne i år?

- Det er slet ikke afklaret endnu. Men vi kommer nok ikke til at hænge på nogen regning. Det ligger nu hos erhvervsministeriet. Det vi formodentlig får regning på er scene og toiletvogne, men det seneste, jeg har hørt, er, at de også bliver kompenseret, og hvis det er rigtigt, så undgår vi også de regninger, siger Torben Lehmann.


Vi følger med i, hvad vores brancheorganisation finder ud af og vi er åbne for muligheder, men vi tror på, der kommer en Open Air 2021, og vi har tegnet kontrakt med de første fem bands.

Torben Lehmann, formand for Open Air


Annonce

Owen Luft afventer

I Nordenskov er formand for Owen Luft Kånsert, Hans Jørgen Pedersen, mere afventende.

I Nordenskov afventer formand Hans Jørgen Pedersen, at regningen for den musik, der aldrig blev spillet i 2020, er placeret, før han tegner nye kontrakter. Arkivfoto: John Randeris

- Der er ingen, der ved noget endnu, og alt afhænger af, hvad regeringen beslutter. Det er dem, der afgør det, siger Hans Jørgen Pedersen og fortsætter:

- Vi har fået at vide, at før vi har afregnet 2020, kan vi ikke tegne kontrakter for 2021, og vi har stadig musikken ude at svømme. Men hvis vi må, så holder vi Owen Luft Kånsert. Jeg har ikke skrevet kontrakter. Men jeg har lovning på, at de samme orkestre, som skulle have spillet i 2020, kommer og spiller i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Winnie trodser corona og har åbnet sin drøm om spisestedet Biizar på Ndr. Boulevard i Varde

Annonce