Annonce
Ugeavisen Varde

Otte meter høj vindmølle i centrum

I år har scenebyggerne værksted bag det transparente scenetæppe. Her er det fra venstre: Birger Larsen, Svend Thomsen, Bjarne Jensen, Gitte Degnemark og Henning Andersen, der er i fuld sving. Foto: Malene Wonsbek
I år skal scenen være lidt anderledes. Med flere end 40 års erfaringer som scenemester har Bjarne Refstrup Jensen lidt byggeteknisk magi, han kan drysse ud over forestillingen.
Annonce

Varde: - Vi plejer altid at have et stort hus i midten, men i år er det en vindmølle, der indtager midterpladsen. Den har to funktioner. Møllen, der er otte meter høj, skal både virke som vindmølle, men den bliver også en del af cirkusarenaen, fortæller Bjarne Refstrup Jensen, scenemester i 7-kanten.

Hvad publikum, ikke kan se, er, at der under scenebrædderne som ballast til den høje vindmølle gemmer sig en tonstung metalplade, der er 20 millimeter tyk og 2x3 meter. Som altid er sikkerheden i top.

- Vi arbejder primært på scenen i dagtimerne, og når vi er flest, er der vel 30 mand til at bygge scene og en otte stykker, der maler. Vi går gerne i vejen for hinanden, det er en del af charmen ved at være med i sommerspillet, siger Bjarne, der sammen med scenograf Gitte Degnemark har designet kulisserne til 7-kantens tredje udgave af Annie Get Your Gun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce