Annonce
Ugeavisen Varde

Over 500.000 til naturrummet ved Varde Å´s udspring

Friluftsrådet har bevilliget 516.000 kroner til naturrummet ved stemmeværket ved Varde Å's udspring.

Friluftsrådet har bevilget 516.000 kr. til udvikling af naturrummet ved den gamle stemmeværksplads ved Varde Å´s udspring. Med Friluftsrådet bevilling følger udnævnelsen som officielt Naturrum.

Annonce

Naturrummet ved stemmeværket ved Varde Å's udspring er kommet et stort skridt nærmere en realisering, efter Friluftsrådet under deres program Naturrum har bevilliget 516.000 kroner til projektet, der blandt andet indeholder shelters, formidling af områdets kulturhistorie, borde/bænkesæt, en bålhytte og en anløbsbro til kanoer og kajakker.

Stedet, der indgår i netværk af stier, vil når Naturrummet realiseres kunne fungere som udgangspunkt for natur- og friluftsaktiviteter for cyklister, vandrere, kano- og kajakroere og en lang række andre målgrupper.

Varde Kommune og SE har sammen stillet i alt 290.000 kroner til rådighed for stedet. Det betyder, at der mangler omkring 300.000 kroner, før projektet er fuldt finansieret.

Optimisme hos formand

Selvom projektet endnu mangler 300.000 kroner før alle pengene er i hus, så er udvalgsformand for Plan og Teknik i Varde Kommune optimistisk i forhold til projektets realisering.

- Der ligger selvfølgelig fortsat en opgave foran os, før vi er i mål. Men de frivillige i Ansager har virkelig blod på tanden, og der er så meget energi omkring det her initiativ, så jeg er sikker på, at de sidste penge kan fundraises. Jeg glæder mig samtidig over, at samarbejdet mellem privat og kommunal fungerer så godt. Samskabelse er fremtiden, og vi går forrest i Varde Kommune, siger Preben Friis-Hauge (V).

Store smil i Ansager

Naturrummet ved det gamle stemmeværk er et samskabelsesprojekt udviklet i samarbejde mellem Varde Kommune og Ansager Byudvikling. Og den nye store donation får de helt store smil frem i Ansager.

- Succesrig og værdifuld samskabelse var umiddelbart det tankerne blev ledt hen på, da vi blev bekendt med, at Friluftsrådet havde bevilget 516.000 kroner til udvikling af naturrummet ved den gamle stemmeværksplads. Vi er i Ansager Byudvikling taknemmelig og meget glade for den velvillige og kompetente assistance, vi gang på gang bliver tildelt i samarbejdet med Varde Kommune. Det er i dette samarbejde vi gensidigt inspirerer hinanden, tydeliggør værdier og bliver hinandens forudsætninger, siger Magnus Dahlmann, formand for Ansager Byudvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce