Annonce
Ugeavisen Varde

Parkeringskaos ved Nysø løses med ny p-plads

De ekstra 100 parkeringspladser ligger få hundrede meter fra søen. Kør via Roustvej og følg den netop opsatte skiltning, lyder budskabet fra Varde Kommune. PR-foto
Varde Kommune etablerer 100 nye parkeringspladser ved Nysø. Nu skal folk bare lære at bruge den nye, ekstra adgangsvej til det populære naturområde.
Annonce

Varde: Varde Kommune har fået en del henvendelser fra folk om parkeringskaos ved Nysø syd for Varde. Ulovlig parkering foran bomme og i begge vejsider af den grusvej, der fører op til søen, skaber svære og uacceptable adgangsforhold for eventuelle redningskøretøjer.

Nu har Varde Kommune udlagt et nyt græsareal, hvor der er plads til ekstra 100 biler.

Nysø er blevet et populært område. Det er så stort, at der også er plads til mange, men det er bilerne, der er problemet. Det løser sig formodentlig nu. Med de ekstra parkeringspladser er der i alt plads til 220 biler. PR-foto

- Jeg var ved Nysø på en helt almindelig tirsdag eftermiddag, og her var der godt 150 biler. Der er plads til cirka 120 biler. For to år siden udvidede vi parkeringsområdet ved søen, og det gør vi igen, så vi kan få løst problemet, fortæller Klaus Bertram Fries, der er leder af Naturcentret ved Varde Kommune.

Der er nu sat skilte op, der henviser til den nye parkeringsplads, så når man ad Roustvej kommer fra Varde-siden, er adgangsvejen til det nye parkeringsområde umiddelbart før den eksisterende.

Annonce

Plads til mange

- Der er lige langt at gå, så det bliver ikke ekstra besværligt at holde på det nye græsareal. Afstanden mellem gæsterne er ikke noget problem, for området ved Nysø er stort, så man sagtens kan overholde afstandskravene. Det er kun parkeringsforholdene, der har været problematiske, fortæller Klaus Bertram Fries, og oplyser, at både p-vagter og politi fra tid til anden har været på visit i området.

- Vi håber, at folk hurtigst muligt vil tage den nye vej i brug. Skiltene er midlertidige, så vi får løst problemet her i hedebølgen, men den nye parkeringsplads er ikke en midlertidig løsning, siger lederen af Naturcentret.


Vi håber, at folk hurtigst muligt vil tage den nye vej i brug.

Klaus Bertram Fries, leder af Naturcentret ved Varde Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce