Annonce
Ugeavisen Varde

Private virksomheder får næsten en million kroner i offentlig støtte

Søren Peter Bjerre har de senere år drevet Bjerreplus, der får tildelt 150.000 kroner til at færdigudvikle og fremme salget af en ny type pressesnegl til den voksende biogasindustri. Arkivfoto: Chresten Bergh
LAG Fanø-Varde uddeler penge til lokale erhvervsprojekter. Fem af projekterne har hjemme i Varde Kommune.
Annonce

Varde Kommune: Bestyrelsen for LAG Fanø-Varde har uddelt 955.000 kroner til syv lokale erhvervsprojekter. Fem af projekterne har hjemme i Varde Kommune.

En gruppe af kvindelige iværksættere i Varde Kommune har slået sig sammen i et erhvervssamarbejde og står bag projektet "Udvikling af Made in Varde konceptet". Made in Varde er en butik i Storegade i Varde, hvor de kvindelige iværksættere, som ikke hver især er store nok til at drive en selvstændig butik, sælger produkter, der ikke allerede findes i byens detailhandel. Projektet får 87.500 kroner til at styrke markedsføringen og udbredelsen af konceptet.

Virksomheden Bjerreplus ApS, Varde, som arbejder med udvikling og produktion af maskiner til industrien, får tildelt 150.000 kroner til at færdigudvikle og fremme salget af en ny type pressesnegl til den voksende biogasindustri.

Virksomheden Mikkla sælger baby- og børnelegetøj i gårdbutikken mellem Varde og Roust og via webshop, og firmaet ønsker at udvide sortimentet med personliggjorte varer produceret på en lasergraveringsmaskine. Mikkla får 150.000 kroner til indkøb af en specialiseret graveringsmaskine.

Firmaet Nielsencom.dk fra Oksbøl arbejder med at skabe unikke oplevelser i naturen og får tildelt 104.000 kroner til skabe lettere adgang til naturområder med en speciel form for el-cykel, E Fat Bikes.

Anders Riis Pedersen ejer og driver virksomheden Mikkla mellem Varde og Roust sammen med sin hustru. Mikkla får 150.000 kroner til indkøb af en specialiseret graveringsmaskine.Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Ny ansøgningsfrist

BL Motorservice i Starup står overfor en udvidelse af værkstedet for at minimere sæsonudsvingene og sikre en mere stabil drift. Projektet skal sikre helårsarbejdspladser, når der med udvidelsen bliver plads til at klargøre maskiner i vinterhalvåret. BL Motorservice får 150.000 kroner til projektet.

Næste ansøgningsfrist til LAG midler er torsdag 12. december, hvor der er 1,6 millioner kroner til uddeling. LAG Fanø-Varde har herudover fået tildelt ekstra 760.000 kroner til projekter, som fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

BL Motorservice, ved Benny Lauridsen, får 150.000 kroner til en udvidelse af værkstedet. Arkivfoto: Thomas Jensen
Karina Hjorth i lokalerne i hjemmet i Storegade, hun oprindellig havde tænkt at indrette klinik i. I stedet er det blevet til butikken "Made in Varde" sammen med andre iværksætterkvinder, der alle er for små til at drive egen butik. Projektet får 87.000 kroner til markedsføring. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce