Annonce
Ugeavisen Varde

Profil Optik i Varde: Højere hygiejne er kommet for at blive

- Samtlige briller, som vi eller kunderne rører ved, får en tur i UV-voksen, der fjerner samtlige bakterier. Det er en stor lettelse, at hvert enkelt brillestel ikke længere manuelt skal aftørres med spritklude, siger Carsten Bertelsen. Foto: Malene Wonsbek
Optiker Carsten Bertelsen fra Profil Optik i Varde, glæder sig over, at 2020 endte med at blive et år uden omsætningstab. I 2021 er der fokus på bæredygtighed og øget hygiejne i butikken.

Varde: Nogle af de feriepenge, folk ikke kunne omsætte i oplevelser og udenlandsture, er helt sikkert blevet brugt på at købe nye briller. Det konkluderer butikschef Carsten Bertelsen fra Profil Optik i Varde.

- Briller er noget, de fleste mennesker sparer sammen til. Vi har kunnet høre på vores kunder, at nye briller har fået en højere prioritet, netop fordi man ikke kunne rejse udenlands eller bruge penge på så meget andet. I forårsmånederne var vi lukket helt ned. Men den omsætning, vi mistede der, vandt vi i perioden fra juli til september, der i 2020 har været ekstrem gode for os, fortæller Carsten Bertelsen.

De nye hygiejnekrav, som branchen er blevet mødt med, er kommet for at blive. Blandt andet har Carsten Bertelset anskaffet en renseboks med UV-lys, der slår samtlige bakterier ihjel.

- Det handler først og fremmest om at skabe tryghed for vore kunder. Og det kan vi i særdeleshed gøre ved at have fokus på hygiejne, så håndspritten er kommet for at blive. Tidligere sprittede vi de brillestel af, som folk prøvede. Nu kommer brillerne i særligt UV-lys, så vi er helt sikre på, at de er 100 procent bakteriefri, inden en anden kunde håndterer de samme briller, forklarer butikschefen.


Vi har kunnet høre på vores kunder, at nye briller har fået en højere prioritet, netop fordi man ikke kunne rejse udenlands eller bruge penge på så meget andet.

Carsten Bertelsen


Annonce

Brillemode

Brillemoden i 2021 handler i høj grad om genanvendelige miljøbevidste briller. Gamle brillestel bliver smeltet om til nye. Andre stel er lavet af den plast, der har flydt rundt på verdenshavene.

- I dette år udvider vi med et stort, nyt sortiment med bæredygtige briller. Og kæden flytter i øvrigt også hele produktionen fra Kina tilbage til Sverige af samme årsag. Ud over miljørigtige briller så bliver tynde briller med ”guld”-stel eller farvet stel et hit. Den lidt runde facon, med forholdsvis store glasstykker er højeste mode, siger Carsten Bertelsen, der som de andre af byens optikere holder åbent.

Han glæder sig dog til at resten af byens forretninger også får lov til at lukke op, så handelslivet igen bliver normaliseret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce