Annonce
Ugeavisen Varde

Projektgruppe har skrevet brev til byrådet: Vi ønsker os et seniorbofællesskab

Birgit Sikjær (tv), Birthe Schødt og Anne Bringaard har sendt et brev til alle byrådspolitikere i Varde Kommune. De kæmper for et seniorbofællesskab og har mange gode argumenter for, hvorfor dette bofællesskab er så vigtigt.  Foto: Malene Wonsbek
For 20 år siden var Birgit Sikjær sekretær i et udvalg, der arbejdede for et seniorbofællesskab på Gærdet i Varde. Nu er hun med i en ny projektgruppe der arbejder for samme sag. Gruppen efterlyser flere interesserede.
Annonce

Varde: I januar har politikerne et temamøde om boligsituationen i Varde. Hvert byrådsmedlem har for nylig modtaget et brev fra projektgruppen, der så brændende ønsker sig et seniorbofællesskab i Varde. Gruppen består af Anne Bringgaard, Birgit Sikjær og Birthe Schødt.

- Vi ønsker os et seniorbofællesskab i Varde med lejligheder, vi kan leje. Der skal være fælles gæsteværelser, der kan lejes, når vi får familie og venner på besøg. Vi ønsker et fællesrum med køkkenfaciliteter og et værksted. Kort sagt et boligprojekt, der kan danne ramme om et trygt og aktivt seniorliv for både par og singler. Her vil ingen være ensomme, her vil der være mindre brug for hjemmepleje og sygehusindlæggelser, siger Birthe Schødt med en glødende passion for tanken om et bofællesskab.

Projektgruppen håber på at få så mange på deres liste som mulig. Lige nu er der 35, der har givet tilsagn om, at de ville være interesserede i et bolig fællesskab. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Plads til flere

Projektgruppen har siden januar arbejdet ud fra et færdigt boligprojekt som boligforeningen AAB ønsker at opføre på Gærdet 22, det er markarealet, der ligger ud til Lerpøtvej i Varde. Projektet indeholder alle ønsker, og det er dette projekt eller et lignende, som de tre initiativtagere beder byrådet overveje.

- Der er ikke sket noget på tyve år, siger Birgit Sikjær med et grin og tilføjer:

- For tyve år siden var jeg sekretær i en projektgruppe, der arbejdede for nøjagtig det samme – et seniorbofællesskab på Gærdet. Nu er jeg blevet ældre og kan ikke vente endnu 20 år, så nu gør vi noget ved det. Vi er foreløbig 35 interesserede på listen for et seniorbofællesskab, men jo flere der synes, at det er en god idé jo bedre.

Vil du bo i bofællesskab?

Hvis du er interesseret i tanken om oprettelsen af et seniorbofællesskab i Varde, så kan du kontakte Birthe Schødt på telefon 2420 9099 eller på mail b.schoedt@yahoo.dk.

Projektgruppen håber på at få så mange på deres liste som mulig. Lige nu er der 35, der har givet tilsagn om at de ville være interesserede i et boligfællesskab.

Annonce

Tryghed og livskvalitet

Budskabet fra trioen, der alle skal have solgt eget hus, før de er flytbare, er klokkeklar. Et seniorbofællesskab handler om tryghed og livskvalitet.

- Tal og statistikker fra blandt andet Realdania viser, at 91 procent af de personer, der bor i bofællesskab, oplever højere grad af livskvalitet, og 75 procent oplever flere sociale relationer. Kommunen vil helt klart spare ressourcer med oprettelse af et sådant botilbud, fordi vi i sådan et fællesskab passer på hinanden, siger Anne Bringgaard.

Borgmester Erik Buhl har sagt tak til projektgruppen, og at deres henvendelse vil indgå i boligmødet i januar. Imens kæmper de tre damer videre for at få endnu flere interesserede med i deres interessegruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce