Annonce
Ugeavisen Varde

Reddet af Louise og forsikringen

Selfie på vej hjem fra en skøn rejse på trods af sygdom undervejs. Privatfoto
Seks timer før afrejsen fra Cuba fik Birgitte Moltke Christiansen fra Varde en voldsom diarré, der betød, at en ti timers flyvetur var udelukket. Og hvad gør man så?
Annonce

Varde: Kufferterne var pakket og taxaen bestilt. Mættet af farverige ferieindtryk var Birgitte og Leif Christiansen klar til at tage hjem efter 16 dages rundrejse i Cuba. En fantastisk ferie. En sølvbryllupsgave, der ufrivilligt blev forlænget med fire ekstra dage.

- Da vi for seks år siden fejrede sølvbryllup, ønskede vi os penge til en stor rejse. Af forskellige årsager har vi først haft mulighed for at tage af sted i år. I de 35 år Leif og jeg har kendt hinanden, har vi rejst meget, blandt andet i Europa, Afrika, USA og Østen. Vi har altid selv booket billetter, overnatninger og planlagt rejserne, for vi bryder os ikke om, at turen er alt for planlagt hjemmefra. Med Cuba gjorde vi for første gang nogensinde en undtagelse, og det blev vi utrolig glade for, fortæller Birgitte, der er fysioterapeut og sammen med sin mand ejer Fysio Center Varde.

Nyrullet cigar fra tobaksplantagen, man er vel på Cuba. Privatfoto
Annonce

Hjemrejsen udsat

Louise Østergaard fra Live Travel er veninde med Birgitte. Og hun fik overbevist venneparret om, at det var en god idé at planlægge det meste af Cubarejsen hjemmefra.

- Vi fortalte Louise, hvad vi gerne ville se, og det designede hun turen efter. At hovedparten af vores overnatninger var i værelser i private hjem, gjorde oplevelsen til noget helt særligt. Inden afrejsen havde jeg faktisk ondt i maven over, at vi for første gang skulle rejse, hvor alt var planlagt på forhånd, indrømmer Birgitte.

Og ondt i maven er ikke ordet for den voldsomme diarré, der få timer før hjemturen med et fingerknips ramte Birgitte og på bogstaveligste vis slog bunden ud af hjemrejsen.

- Leif ringede til forsikringen, der i første omgang sagde, at han skulle rejse hjem, og jeg skulle blive i Cuba, til jeg var rask. Det ville vi ikke. Til 24 kroner i minuttet ringede Leif til Louise og satte hende ind i situationen, og så faldt alt på plads.

Annonce

God service

- Det var dejligt, at Louise tog over. Alt endte godt. Vi har fået en fantastisk service både fra Louise og ikke mindst fra forsikringen. Vi fik dækket alle udgifter til medicin og læge, Leifs billet og sågar telefonregningerne, der løb op i 1000 kroner. Louise ordnede alle formaliteter, og jeg blev tilset af en cubansk læge flere gange i døgnet og havde også telefonisk kontakt med en dansk læge. Vi var helt trygge ved situationen og mere end lykkelige for, at vi ikke selv skulle løse problemerne, understreger 57-årige Birgitte Moltke Christiansen, der gerne indrømmer, at næste gang parret skal ud på en længere rejse, så er det med Live Travel på rejsedokumentet.

- Vi har hverken fået vennepris eller en særlig service, fordi Louise er min veninde. Det er simpelthen forskellen på, om man selv står som rejsearrangør eller booker gennem et bureau. Jeg har tjekket og sammenlignet mange priser til Cuba og må erkende, at rejsen nok endda er blevet billigere, end det vi selv ville have kunnet arrangere en tilsvarende tur til, indrømmer Birgitte Moltke Christiansen, der hermed også er med til at aflive en fordom om, at det altid er dyrere at booke gennem et rejsebureau.

Leif er bassist i The Glam, her afprøver han bassen sammen med en flok cubanske musikere. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce