Annonce
Ugeavisen Varde

Rekord: På én weekend fik Peter og vennerne 20.000 solo-selvstændige på barrikaderne

Peter Dalsgaard, der engang var Tigermand og som stammer fra Varde, har arbejdet i døgndrift, siden han og fem ligestillede soloselvstændige sidste fredag tog initiativ til "Danske Soloselvstændige". Foto: Per Bille
Peter Dalsgaard, der oprindelig stammer fra Varde er talsmand i Danske Soloselvstændige, der på under en uge fik forhandlet kompensation til de soloselvstændige i hus.
Annonce

Peter Dalsgaard, kendt af mange børn i Varde Kommune som tigermand, er en af opfinderne bag den nye forening Danske Soloselvstændige. På mindre end en uge lykkedes det foreningen at påvirke regeringen i en grad, så der kom en hjælpepakke til de soloselvstændige. - Det er os, der er hårdest ramt. På fire dage mistede jeg et kvart års omsætning. Jeg lever jo af teambuilding og events for børn og firmaer, og de store firmaevents ligger i april, maj og juni, siger han.

Danske Soloselvstændige

  • En forening af selvstændige uanset typen af erhverv.
  • Har forhandlet kompensation for aflyste opgaver.
  • Er ved at oprette hotline, der skal hjælpe medlemmer med at søge kompensation.
  • Er i gang med at få alle huller lukket, så alle soloselvstændige er omfattet.
  • På www.danskesoloselvstaendige.dk
Annonce

Pressionsgruppe

Foreningen udspringer af Facebookgruppen Danske Soloselvstændige, der på under en uge fik flere end 38.000 medlemmer.

- Da vi nåede 20.000, var vi enige om, at det ikke er nok at være en facebookgruppe. Så vi rådførte os med en advokat, som sagde, at det bedste er at danne en forening, og sådan en stiftede vi. Foreningen fik, med hjælp af netværket på Facebook, direkte adgang til en stribe politikere, Bestyrelsen kom i forhandlinger og fremlagde for regeringen en hjælpepakke til alle Danmarks soloselvstændige.

- Når det her er overstået, har vi fået et helt fantastisk netværk, og så skal vi bygge den her forening op, næste skridt er lokalforeninger. Nok er vi soloselvstændige, men vi er ikke længere alene, siger Peter Dalsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce