Annonce
Ugeavisen Varde

Sådan blev han Vestjyllands store bilforhandler: Michael har solgt flere end 10.000 biler på 20 år

Det begyndte på Jeppe Skovgaards Vej, da Michael Mathiasen var 26 år. Foto: Morten Nielsen
Det begyndte i det små og med en uddannelse som reservedelsekspedient som ballast. Michael Mathiasen kan allerede i en alder af 46 år se tilbage på en bemærkelsesværdig ervhvervshistorie, som han selv har skabt.
Annonce

Varde: På den første hverdag efter årtusindskiftet åbnede Michael Mathiasen, dengang 26 år, en bilforretning i Varde, som viste sig at blive en kæmpe succes. Men det begyndte ganske beskedent.

Her efter 20 år har Michaels Automobiler solgt flere end 10.000 biler, det vil sige et gennemsnit på over 500 biler om året.

- I 2019 har vi solgt omkring 700 biler, siger Michael Mathiasen, som nu har 14 medarbejdere.

Festligheder

  • Der er fredag mellem klokken 14 og 17 reception i anledning af de første 20 år med Michaels Automobiler.
  • Senere er der aftenfest i bilhandlen.
Annonce

Født ind i bilfamilie

Michael Mathiasen er 46 år, og han er født ind i en bilfamilie. Han stammer fra Nordenskov, hvor faderen Harry "Halle" Mathiasen drev Halles Auto. Værkstedet drives i dag af Michaels bror, Henrik.

- Jeg har lært at skrue i biler, siger Michael om sin barndom på værkstedet

Han blev dog udlært som reservedelsekspedient i Vestjysk Autodele i Varde. Han kom i lære som 17-årig med en handelsskoleeksamen som ballast. Her arbejdede han fortsat, da han i 2000 etablerede sig på Jeppe Skovgårds Vej i Varde med 15 biler og en nybygget hal på 377 kvadratmeter.

- Jeg arbejdede på halv tid som reservedelsekspedient fra klokken 8-12, senere på dagen solgte jeg biler, og så tog jeg ofte til Sjælland for at hente biler om aftenen. Det kunne jeg ikke holde til, så jeg stoppede som reservedelsekspedient i april, siger Michael om den allerførste tid.

Annonce

Nye tider efter 2000

Omkring årtusindskiftet begyndte handlen med brugte biler at ændre sig. Internet fandtes, og der var nu gennemsigtighed i brugbilsmarkedet, som generelt betød faldende priser.

- Jeg har hele tiden handlet med nyere, brugte biler - altså biler der typisk ikke er mere end fem år gamle, siger Michael, som klarede sig godt i netop et mere konkurrencebetonet marked.

Internet-annoncering betyder også, at kunderne kommer længere væk fra, og det har bidraget til, at Michael har udvidet konstant. Det gjorde han første gang i 2003, siden i 2010, 2014 og 2017. Nu er der 2000 kvadratmeter med haller og værksted, og Michael Mathiasen har cirka 200 biler på lager her 20 år senere.

Men selv om Michael har kunder langvejs fra, så er Michaels Automobiler et meget lokalt forankret firma.

- Jeg er glad for opbakningen her, siger Michael Mathiasen, som kvitterer ved at være sponsor for en række lokale aktiviteter.

Han lægger ikke skjul på, at Michaels Automobiler har handlet meget med tyske biler, VW, Audi, Mercedes og VAG-mærkerne Skoda og Seat. Mange af bilerne køber han i Tyskland.

Nu råder Michaels Automobiler over 2000 indendørs kvadratmeter. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce