Annonce
Ugeavisen Varde

Sådan kan du blive testet

Der er testcentre over hele landet, og de kan lukkes med kort varsel, hvis der er brug for kapaciteten andre steder i landet. Her er de steder i Region Syddanmark og Region Midtjylland, der ligger mest relevant for Varde. Grafik: Lean Poulsen Frosch
Annonce

Varde: Der er på nuværende tidspunkt taget over tre millioner coronatest på danskerne, og det antal vokser nærmest eksplosivt i denne tid.

Således valgte Region Syddanmark allerede i sidste uge at begrænse muligheden for coronatest i Billund Lufthavn og ved den dansk-tyske grænse, så man som dansker nu skal kunne vise henholdsvis en flybillet, boardingkort eller et bevis for, at man har været udrejst i mindst et døgn, for at man kan blive testet i disse testcentre. Begrænsningen skete for at mindske presset på analysekapaciteten hos Statens Serum Institut for det såkaldte samfundsspor for personer uden symptomer på smitte, så ressourcerne i stedet kunne bruges på at analysere prøver fra mennesker med symptomer.

Her kan du blive testet

Du kan gå ind på www.coronaprover.dk og bestille en tid til en coronatest. Her får du mulighed for at vælge, hvor og hvornår du gerne vil have foretaget testen. Der er i denne tid ventetid de fleste steder, og Styrelsen for Patientsikkerhed, der sidder med i Den Nationale Operative Stab under denne coronakrise, kan beordre testkapaciteten allokeret med kort varsel. Således kan et testcenter lynhurtigt blive lukket ned, hvis der er mere brug for kapaciteten et andet sted i landet. Du kan selv vælge, hvor du vil testes. Der er ingen krav til at du skal testes i den region, hvor du har bopæl.

I Region Syddanmark kan man blive testet i Esbjerg Lufthavn, i Kolding ved Kolding Storcenter på Vibelundsvej i Odense og på Kresten Philipsensvej i Aabenraa.

I Region Midtjylland, er der i relativ nærhed af Varde Kommune, testcentre på Hospitalsparken 15 i Gødstrup og i Sundhedshuset på Nørredige 28 i Ringkøbing.

Men tjek altid Regions Syddanmarks hjemmeside, regionsyddanmark.dk, og Region Midtjyllands hjemmeside, www.rm.dk, for at få det aktuelle overblik.

Derudover er der indimellem mobile testenheder, der kører rundt. Dem kan man også få et overblik over via regionernes hjemmesider.

Annonce

Tallene vokser

De mange test er i skrivende stund foretaget på godt 2,2 millioner mennesker, og omkring 23.500 har indtil videre været bekræftet smittet med covid-19, siden virussen holdt sit indtog i Danmark i foråret. 2,9 procent af de smittede døde, men om det er af eller med coronavirus fremgår ikke. Tallene stammer fra Statens Serum Institut og er hentet inden avisens deadline mandag eftermiddag 21. september. Her viste tallene også, at der i Varde Kommune indtil videre har været 91 bekræftede tilfælde siden 27. januar 2020. Dette tal vokser naturligvis løbende.

Det kræver som udgangspunkt en tidsbestilling at få en coronatest. Man kan bestille en tid via hjemmesiden coronaprover.dk. Her logger man ind med Nem-ID, og så får man mulighed for at vælge, hvor man helst vil testes. Man er ikke bundet af at skulle vælge et teststed i sin egen region, så bor man i den nordlige ende af kommunen, kan man med fordel se efter tider i fx Herning eller Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce