Annonce
Ugeavisen Varde

Søster spiller på landsholdet - nu er Pernille udtaget til sin første landskamp

Pernille Marie Madsen spiller midterforsvar både på Varde IF's Piger U18 DM- hold samt U16-landsholdet. Foto: Karina Øhlenschlæger
Storesøster Marie Madsen spiller på A-landsholdet i fodbold, det samme har mor gjort, og nu er det Pernilles tur til at spille i rødt og hvidt.
Annonce

Nordenskov/Varde: Siden U14 har den nu 15-årige Pernille Marie Madsen fra Nordenskov været med til landsholdssamlinger og -træninger, men i starten af november er hun udtaget til at spille sin første landskamp. Hun fik nyheden, da landstræneren ringede til hende.

- Det er da fedt, men jeg er ikke sådan en, der tænker så meget over det, siger hun.

Kampene er mod Tyskland, og Danmark er på hjemmebane i Køge.

Selvom det er venskabskampe, er der også noget på spil for pigerne. Inden uge otte skal der udtages en gruppe, som skal med til England, hvor der er træning og turnering med USA, Danmark, England og Spanien på landsholdscentret i England.

Der er også tid til en sjov kommentar fra holdkammeraten under træning. Det er Pernille Marie Madsen med nummer 4 - det foretrukne nummer at have på trøjen. Foto: karina Øhlenschlæger
Annonce

Fodboldfamilien

Det rød-hvide landsholdsblod løber i årerne på familien Madsen, hvor Pernille er den yngste af fire børn.

Storesøster Rikke Marie Madsen er med på det nuværende A-landshold og lever af at spille klubfodbold i Oslo. At hun har en storesøster, der har vist, at landsholdet er en mulighed, har også givet Pernille lyst til at spille med i toppen.

- Det kunne være meget sjovt. Hvis ikke hun (Rikke Marie red.) var kommet på landsholdet, havde jeg nok ikke tænkt på det, siger Pernille Marie Madsen.

Den ældste storesøster, Trine Marie, spiller fodbold i Aarhus. Storebroren er den eneste i familien, der ikke spiller fodbold.

Annonce

Mor på sidelinjen

Mor, Mette Marie Madsen, spillede selv på landsholdet i sin ungdom, men hun stoppede på grund af en skade. I dag er hun formand for Varde IF og en af holdlederne for Piger U18 DM - det hold Pernille Marie Madsen også spiller på. Men hvordan er det at have mor med på sidelinjen?

- Det er meget dejligt, hvis man skal på de lange ture, siger Pernille Marie Madsen, der ikke har prøvet andet.

- Pernille er vokset op med, at jeg altid er her i klubben, siger Mette Marie Madsen og tilføjer, at hun altid kører til træning, da familien bor i Nordenskov.

Det var også her, Penille begyndte at spille fodbold, men i fjerde klasse skiftede hun til Varde.

- Vi havde ikke rigtig et hold tilbage, siger hun, der nu træner fodbold tre gange i ugen, samt en gang styrketræning.

Desuden træner hun med landsholdet cirka en gang i måneden.

Storesøster Rikke Marie Madsen spiller på A-landsholdet. Foto: Fodboldbilleder.dk
Selvom det er i Varde, hun spiller fodbold, så går Pernille Marie Madsen i 9. klasse på Næsbjerg Skole. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce