Annonce
Ugeavisen Varde

Samaritterne i Varde samler ind til ny ambulance

Det er en gammel, trofast dame, David Birch Christensen læner sig op ad. Samaritterne i Varde er et af de korps, der har en ambulance, og det er utrolig vigtigt for udførelsen af det frivillige arbejde. Den gamle folkevogn fra 1999 holder syn et år endnu. Så er håbet, at der er penge til at lade den pensionere og købe en ny brugt ambulance fra Tyskland, som har den type, man gerne vil have. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Varde: Det er ikke alle samaritterkorps i Danmark, der har egen ambulance. Men det har man i Varde, og det er en stor fordel, forklarer David Birch Christensen.

- For det første betyder det, at vi ikke skal bruge lang tid på at stille behandlertelt op, når vi er ude, og vi har meget bedre forhold, når det kommer til hygiejne, når vi kan have ambulancen med, forklarer han.

Samaritternes ambulance er udelukkende i brug som behandlerbil og kører ikke udrykning. Og det er nok godt nok, for det er en gammel dame, der hårdt lader sig presse op på de 110 km/t. Kort sagt trænger hun til at blive skiftet ud.

Annonce
David Birch Christensen i ambulancen, som mange sikkert kan kende fra diverse arrangementer, hvor den er med ude. Foto. Christine Aagaard-Kragh

- Den er fra 1999, og den har kørt i Københavns Brandvæsen. Vi købte den i 2014, og den har tjent os godt. Nu leder vi efter en ny brugt ambulance i Tyskland, som har den type, vi gerne vil have, hvor der er lidt bedre plads, fortæller David Birch Christensen.

At anskaffe en ny ambulance er dyrt. 150.000 kroner skal man mindst regne med, og samaritterne er således ude med hatten for at få donationer ind. Blandt andre har Sydbank givet et bidrag og Y's Mens Club, men puljen er stadig kun på 30.000 kroner. Så der er langt igen.

Hvis du vil støtte indkøbet af en ny ambulance til samaritterne i Varde Kommune, så kontakt al-varde@rodekors.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce