Annonce
Ugeavisen Varde

Se billederne: Louise fra Horne var ski-instruktør i Afrika

Bjerget, hvor den længste piste er 800 meter lang, er 3000 meter over havets overflade. En del af sneen var ægte, mens resten var kunstsne.

Louise Nielsen er netop kommet hjem efter et ophold i Afrika, hvor hun har undervist på det eneste skisted syd for Sahara.

Annonce

-De fleste, vi underviste, havde aldrig set sne før i deres liv. Det var virkelig fantastisk se dem opleve sne den første gang, siger Louise Nielsen, som netop er hjemvendt efter et helt usædvanligt skieventyr.

- Jeg tænker jo ikke over, at sne er noget fantastisk, men det gjorde jeg der, siger hun.

Normal bor Louise i Horne sammen med sin mor og sine to mindre søskende, men den sidste tid har hun været i Lesotho i Sydafrika. Der ligger Afrikas eneste skiressort, som ligger syd for Sahara-ørkenen, og dér har Louise og fem andre danskere arbejdet som skiinstruktører udsendt af firmaet SnowMinds.

- Skiresortet ligger 3000 meter ovet havets overflade, og noget af sneen er rigtig, mens resten er kunstsne. Der er to timers kørsel ned til den nærmeste by fra resortet. Jeg forlod ikke bjerget i den tid, jeg var der, siger Louise, som fortæller om et godt og stærkt sammenhold med de andre instruktører.

På ski i cowboybukser

De mennesker, som Louise Nielsen, har undervist i Lesotho har været fra både den rigere del af befolkningen, som havde råd til at betale opholdet selv, men også fra den mindre velstillede del af befolkningen. Og dem er der mange af i Lesotho, som er et af Afrika's fattigste områder.

- Vi underviste nogle af de lokale børn. De kom i cowboybukser og måtte låne handsker og hjelme af os. Det var dejligt at være med til at give dem den oplevelse, siger hun, og fortsætter:

- Selv om børnene var fra området, havde langt de fleste ikke set sne før, fordi de ikke har været oppe i bjergene. Nogle af dem blev ligefrem bange, de dage hvor det sneede, for de forstod ikke, hvad det var der faldt fra himlen, husker Louise.

De lokale børn fik dækket både undervisning, ophold og forplejning under deres ophold.

Tilbage til Afrika

Nu er Louise Nielsen kommet hjem igen - men bare for en kort omgang. I midten af september rejser hun nemlig tilbage til Afrika.

- Jeg skal rejse rundt sammen med en ven, jeg mødte på resortet. Han er lokal og vil vise mig "sit" Afrika. Så denne gang bliver det kultur frem for ski, der er i fokus, siger Louise Nielsen, som efter en måned i Afrika planlægger at rejse videre til Brasilien på et adventure-ophold med dykning, klatring og ATV i fokus.

Det bliver en god afslutning på Louise Nielsens andet sabbatår, før hun starter på pædagoguddannelsen i Esbjerg til februar.

Se flere fotos

på ugeavisen.dk

Der er højt humør blandt de børn, unge og voksne, som Louise Nielsen (til venstre i bagerste række) og de øvrige instruktører har undervist i at stå på ski.
Hjemme i august-varmen igen efter en måned på ski i Afrika. Men Louise Nielsen bliver ikke længe - om en måned er hun igen på vej tilbage til Afrika.
Bjerget, hvor den længste piste er 800 meter lang, er 3000 meter over havets overflade. En del af sneen var ægte, mens resten var kunstsne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce