Annonce
Ugeavisen Varde

Se de mange billeder: 200 lettiske sæsonarbejdere er begyndt på den sidste sæson på pelscentret

Her trækkes pelsen af minken. 200 coronatestede, lettiske sæsonarbejdere er gået i gang med at pelse mink fra 90 minkavlere. Det er kun raske mink som pelses. Normalt pelses 1, 2 millioner mink på en sæson, men på grund af covid-19, bliver det kun 800.000 mink som pelses. Alle mink i Danmark vil blive slået ned på grund af en farlig mutation af coronavirus.Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
For sidste gang bliver der pelset mink på pelscentret i Varde.
Annonce

Varde: Lørdag var en særlig dag på Sydvestjysk Pelscenter i Varde. Da startede 200 lettiske sæsonarbejdere nemlig på at arbejdet med at pelse 800.000 mink. Og når de er pelset, så er der ikke mere en funktion for pelscentret, da alle lokale mink vil være døde inklusiv de avlsdyr, der skulle sikre en produktion i kommende år. Regeringen har besluttet, at alle mink i landet skal udryddes i kampen mod en ny coronavariant.

Her klippes forpoterne af minken. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)

Sydvestjysk Pelscenter er ellers ikke en gammel virksomhed. Det var i 2013, at en gruppe lokale minkavlere gik sammen om at omdanne et tidligere mejeri til pelscenter.

Mink på farme med coronasmitte eller i fra risikozonerne rundt om disse farme skal destrueres, så det er kun mink fra de øvrige minkfarme, der kan pelses i denne sidste sæson.

Klik på det øverste billede i denne artikel for at se hele billedhjulet.

De aflivede mink ankommer til Sydvestjysk Pelscenter. Mink pelses hos Sydvestjysk Pelscenter A.m.b.a. i Varde, lørdag den 7. november 2020. 200 coronatestede lettiske sæsonarbejdere går i gang med at pelse mink fra 90 minkavlere. Det er kun raske mink som pelses. Normalt pelses 1, 2 millioner mink på en sæson, men på grund af covid-19 bliver det kun 800.000 mink som pelses. Alle mink i Danmark vil blive slået ned på grund af en farlig mutation af coronavirus.. (Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lav sund mad med Mette

Ugeavisen Varde

Spinat ud af ørerne

Ugeavisen Varde

Love matters

Annonce