Annonce
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Ugens klummeskribent kunstmaler Agnete Brinch. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Der er steder, det fungerer fint, man kan klappe sig selv på skulderen og tænke; ”det går meget godt”. Vi deles om det huslige, ulønnede arbejde i vores hjem i Billum, pigerne ser ikke nogen ulighed lige der.

Og når jeg tænker mig om, før jeg taler, så begynder det nok også at hjælpe på værdierne, på sigt…

Så i stedet for at kalde vores piger for søde og smukke, og vores drenge for seje og stærke, så mener jeg, at der er behov for, at vi tænker os om og stopper op.

Hvorfor?

Det er værdiladede ord, der indirekte fortæller, hvad vi gerne vil have dem til at være. Vi er med til at sætte et mål for, hvad de bør stile efter at være.

Der er blevet dannet nye mønstre i familien og arbejdet med en ny verdensorden i andedammen, med frihed og lighed. Frihed til at vælge for begge køn, i forhold til barselsorlov, rettighed til børn, økonomi mv.

Men!

Der er stadig ikke ligeløn for lige arbejde og mangel af kvinder på ledelsesposter. Undersøgelser fortæller, at der skal gå endnu 100 år – så vi kan se frem til, for pigerne, om det er børn, svigerbørn eller børnebørn, at de skal leve et liv i et samfund, hvor det går meget godt, men der er ikke lige vilkår og sat på spidsen; piger er søde og drenge er seje.


Selvværd til drenge og piger på deres vilkår!

Agnete Brinch, kunstmaler


I mit kunstprojekt ”Kvinder der forandrer verden” skaber jeg et rum til refleksion. Vi kan, kvinder, mænd, drenge og piger spejle os i portrætterne og reflektere over de roller, der er forudbestemt for os. Gøre op med tradition og skræddersyede kønsroller.

Blive lidt modigere og danne nye mønstre i familier og finde en ny verdensorden, med frihed og lighed. Frihed til at vælge! Selvværd til drenge og piger på deres vilkår!

Som Margrethe Vestager, har skrevet til projektet: ”Der er brug for, at vi inspirerer hinanden. Der er et tomrum i historien, hvor kvinderne burde være. Det skal fyldes ud. Og der er en verden, vi skal forandre, så vi reelt kan leve ligeværdige og mangfoldige liv med plads til de forskelle, der afspejler den enkeltes valg”.

Og jeg arbejder lige lidt videre ved at starte med mig selv …… :)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce