Annonce
Ugeavisen Varde

Serie: Min bedste souvenir Jeg tænker på jagt og naturoplevelser hver eneste dag

At fiske og gå på jagt er en livsstil for Klaus Andersen. Han er medlem af Ansager Jagtforening, som han roser til skyerne og kalder for Danmarks bedste. Både faciliteterne og fællesskabet får topkarakterer af den 48-årige tilflytter, der her ses i sin amerikanske camouflagehoodie. Foto: Malene Wonsbek
For 48-årige Klaus Andersen er det at være udemenneske en livsstil. Han går på buejagt, fisker med tørfluer og skyder lerduer. Det er min form for meditation, lyder meldingen fra Ansager.

Ansager: - Onde tunger vil nok mene, at jeg har mega meget jagtudstyr og -tøj. Det har jeg også, indrømmer 48-årige Klaus Andersen med et smil. Han bor til leje i et hus i Ansager. Det er hans base, men allerhelst opholder han sig i naturen. Og ved et hurtigt smut fra entré, gennem køkkenet, til baggangen og den overdækkede terrasse udenfor hænger der, på disse få mandeskridt, da også utrolig mange jagtgrønne tekstiler på overfyldte knage…

Charlie er syv år og en kleiner münsterländer. En yderst velopdraget jagthund, som Klaus deler sine naturoplevelser med. Foto: Malene Wonsbek

Klaus er ansat ved Siemens som konsulent. Han står blandt andet for projektering af vindmølleparker. Et job, hvor den ene telefonsamtale afløser den anden, hvor computertid, møder og aftaler fylder den digitale kalender. Han har cirka 20 rejsedage om året og en hektisk hverdag.

Min vildeste jagtoplevelse

I efteråret 2018 tog Klaus til USA på bjørnejagt. Bevæbnet med sin bue klatrede han via en stige tre meter op i et træ. Han havde lavet en foderplads, der skulle lokke bjørnen til. Da bjørnen viste sig, var den dog mere interesseret i stigen og duften af menneske end lokkemaden, der var lagt ud.

- Jeg var ved at dø af skræk. Ingen mobildækning. Andre jægere var flere kilometer væk, og jeg havde kun en almindelig walkie. Velvidende at bjørne godt kan klatre i træer, sad jeg tre meter oppe på en gren. Bjørnen stirrede på mig, og jeg gloede den. Uha, jeg var en lille mand, indrømmer Klaus Andersen med et stort smil.

Kontrasten hertil er naturen. Her finder han ro og balance.

Annonce

Et godt køb

- Jeg tænker på jagt og naturoplevelser hver eneste dag. Det er ikke, fordi jeg har behov for at nedlægge et bytte. Jeg kan bare godt lide hele processen ved at være ude i naturen og selvfølgelig også fællesskabet med gode venner, der har samme interesser som mig, siger Klaus, der oprindelig er fra Korup nord for Hadsund.

På grund af sit arbejde har han boet flere forskellige steder, men i 2006 flyttede han til Ansager primært for at være geografisk tættere på sin nu 17-årige datter.

- Jeg er ofte på jagt og er med i flere jagtkonsordier i både Danmark og udlandet. Desuden er jeg optaget af fluefiskeri, og med en tørflue på krogen går jeg efter bækørreder i Ansager å, fortæller Klaus. Foto: Malene Wonsbek


Jeg skyder helst med compoundbue, men jeg har lige købt mig en Miroku Trp 6400 riffel– det er godt nok en gammel fætter, men den skyder godt og passer perfekt til mig

Klaus Andersen, jæger, fisker og naturelsker


Interessen for naturen og især jagtoplevelser deler Klaus med Charlie. Charlie er en særdeles smuk og veltrænet jagthund. En kleiner münsterländer, der på rolige kommandoer øjeblikkelig lystrer sin herre. Og Charlie er næsten med overalt.

- Jeg er med i flere jagtkonsordier både i Danmark og i udlandet. Desuden tager jeg gerne på en årlig jagttur til udlandet. Det var her, jeg fandt min camouflagehoodie, som jeg synes er vildt fed. En trøje som den kan man ikke købe i Danmark. Og så var den vildt billig, tilføjer Klaus og viser glad sin amerikanske souvenir frem.

Annonce

Urinstinktet kalder

- Jeg er først og fremmest jæger på grund at de mange helt særlige naturoplevelser. Jeg er oplevelses- og kødjæger, og jeg vil rigtig gerne selv slagte, tilberede og spise det bytte, jeg nedlægger. Trofæer siger mig ikke så meget. Jeg overvejer dog, om min næste jagtrejse skal gå til Afrika, hvor man kan deltage i en reguleringsjagt på hun antiloper. Og i den sammenhæng vil jeg måske ikke udelukke, at jeg som en særlig souvenir vil have horn på væggen, siger Klaus, der primært er jæger med bue og pil.

Min bedste souvenir: Jagthoodie

Mærke: Realtree

Størrelse: M

En camouflagehoddie i polyester og spandex med indbygget ansigtsmaske. Designet med hvide birkestammer og blade i naturens farver. Til brug ved pürschejagt med bue og pil.

Købt: I Walmart, Missouri, USA – til minde om en god jagtferie

Pris: Godt tilbud til 20 Dollars

Klaus Andersen er vild med lækkert jagttøj og -udstyr. Jakken her var et fund. En dejlig souvenir fra en jagtrejse til Missouri i USA hvor han skulle skyde ”White tales”. Foto: Malene Wonsbek

- Der er noget, der taler til mit urinstinkt, når jeg går på jagt med bue og pil. Det er vildt svært. Hvis du eksempelvis skal skyde et rådyr, må du maksimalt være 20 meter fra dyret. Man pürscher, altså sniger sig ind på byttet, og det ser sådan set ikke det sværeste. Udfordringen er, at man herefter og total lydløst skal trække sin bue, uden at dyret opdager det. Desuden må vi kun skyde, hvis dyret står i en position, hvor den blotter sine organer. Det er en helt vild og intens oplevelse siger Klaus, der er glad for sin souvenir - camouflagehoodien, der hjælper ham med at falde i ét med naturen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Louis Nielsen holder åbningsfest til Late Night

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Konfirmationskjoler og inspirationsmesse i Smedeværkstedet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kirsten og Anna vil hjælpe børn i hele Varde Kommune: Men de mangler frivillige hjælpere, der vil gøre en forskel

Ugeavisen Varde

Små halloweenkunstnere har pyntet butikkerne

Ugeavisen Varde

Bål, hygge eller overnatning: Oplev naturen i vintermørke

Ugeavisen Varde

Kæmpe halloween-arrangement i Varde Sommerland: Tag familien med ud i mørket og bliv skræmt for livet

Ugeavisen Varde

Halloween bliver fejret i Varde: Politikerløb, livemusik og sene åbningstider

Ugeavisen Varde

Nu står det nye lægehus i Varde Syd klar til brug: Nu kan du få tid ved lægen, samme dag, du ringer

Ugeavisen Varde

Nybolig Nr. Nebel får lokalansigt som ny leder

Ugeavisen Varde

Lad os styrke og værne om vores ungdom

Ugeavisen Varde

Kæmpe Outrup-græskar er blandt landets største: Sådan bar folkene bag sig ad

Ugeavisen Varde

Der er besparelsespotentiale i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Vi skal genoplive livet på plejehjemmene

Ugeavisen Varde

Lad os investere mere i oldekoller og andre bofællesskaber for seniorer

Ugeavisen Varde

Findes den politiske vilje til at ændre markant for bedre pleje og arbejdsforhold?

Ugeavisen Varde

Jeg vil have Vestkystvejen udvidet ud til Outrup

Ugeavisen Varde

Borgere med handicap - og deres familier - skal ikke kæmpe for at få hjælp

Ugeavisen Varde

Udstyk flere byggegrunde i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Der bliver flere og flere huller i sikkerhedsnettet

Ugeavisen Varde

I Varde Kommune bør vi tage ved lære af Anker: - Har vi mon alle med?

Ugeavisen Varde

Derfor er en bedre politisk balance i Varde Kommune vigtig

Ugeavisen Varde

Jobcenter Varde koster alt for mange penge

Ugeavisen Varde

Så er der ræs i Blåbjerg: Lokal cykelklub forventer op mod 500 deltagere

Annonce