Annonce
Ugeavisen Varde

Sigurd Klemmensen fra Varde vil have vind i håret og fart under fødderne

Sigurd Klemmensen kører mountainebike på eliteniveau her ved Shimano liga MTB løb Ålborg. PR-foto
Om det er til lands eller til vands, så har 25-årige Sigurd Klemmensen fra Varde behov for at få sit adrenalinkick. Han både windsurfer og kører mountainbike på eliteniveau.
Annonce

Varde: 25-årige Sigurd Klemmensen bor sammen med kæresten Cathrine i Varde, og han har netop afsluttet sin uddannelse som civilingeniør i offshore energisystemer. Han er vild med vand, men bedst på land.

Sigurd er på mountainbike tur til Harzen med kæresten Cathrine Kjeldsen. På toppen af Brocken i 2020. Privatfoto

- Min far har været en meget aktiv windsurfer, og vi har som familie tilbragt rigtig mange timer ved vandet, siger Sigurd, der skynder sig at påpege, at han ikke er nogen ”pro” ude på vandet.

- Jeg er både aktiv på wakeboard, windsurf og SUP (red. stand up paddle), og jeg har igennem mange år været frivillig ved Waterz i Hvide Sande, hvor man i september afvikler DM i netop disse discipliner. Om sommeren er jeg rigtig meget på vandet. Og jeg elsker især wakeboard, fordi det er en af de få ting, man kan lave på vand, hvor man ikke er superafhængig af vejret. I Hvide Sande har de renoveret anlægget i Kabelparken, så hvis man starter bilen fra Varde, kan man være sikker på at komme på vandet og få en god oplevelse, lover Sigurd.

Annonce

Mountainbike er det bedste

Udover at ride på bølgerne, så går det meste af hans tid med at dyrke mountainbike på eliteniveau samt være aktiv i miljøet omkring Dansk Mountainbike.

- Jeg er medlem af Varde Cykelklub, hvor jeg også er med til at reparere og etablere nye spor i plantagerne i Blåbjerg, Bordrup. Sønder Plantage og Sønder Hede (red. Militærskoven). Desuden træner jeg licensbørn, der lige som jeg kører på elite niveau. Farten og udfordringerne på vandet er vild sjovt, men hvis jeg engang blev nødt til at vælge, så er det mountainbike, mit hjerte banker mest for, indrømmer Sigurd Klemmensen.


Farten og udfordringerne på vandet er vild sjovt, men hvis jeg engang blev nødt til at vælge, så er det mountainbike, mit hjerte banker mest for.

Sigurd Klemmensen.


Og i fremtiden kan tiden godt blive en klemt faktor, for Sigurd har fået fuldtidsarbejde hos SubC Partner i Esbjerg. Et firma, der leverer løsninger til offshore industrien.

Sigurd Klemmensen var med til at bygge ruterne da mountainbikesporene i Bordrup blev totalrenoveret. Privatfoto

- Jeg har læst til civilingeniør ved Aalborg Universitet i Esbjerg. Den 18. august forsvarede jeg og mine studiekammerater vores kandidatopgave. Den handler om noget så nørdet som fjernelse af marinebegroninger i offshoreindustrien. Vi afsluttede med et yderst tilfredsstillende resultat. To dage senere begyndte jeg på min nye arbejdsplads, så nu er der faste arbejdstider, og så må vi se, hvordan jeg får tid alle mine fritidsaktiviteter, siger Sigurd, der hører til blandt landets bedste mountainebikere.

Han kunne godt blive endnu bedre, hvis han var mere ambitiøs med sin træning, men det ønsker han ikke.

Sigurd Klemmensen til DM i wakeboard 2019 i Hvide Sande. Privatfoto
Annonce

Vild for sjov

- På en regnvejrsdag vil jeg hellere gå i skoven i min regnjakke og reparere spor end køre ud og træne. Sport skal være sjovt. Jeg kan godt lide at være en del af en stor enhed som eksempelvis Varde Cykelklub. Jeg ville gå kold, hvis jeg skulle dedikere al min fritid til at træne, bare for at blive bedre. Motionsmæssigt har jeg behov for det kick, det giver, når jeg står på bølgerne eller forcerer de vilde forhindringer i skoven, siger Sigurd Klemmensen, der ikke har planer om at rejse væk fra sin fødeby.

- Min far, Ole Klemmensen, og jeg fra en  windsurftur i Hvide Sande, fortæller Sigurd om dette billede. Privatfoto

- Jeg kommer fra Varde, bor med min kæreste i Varde, jeg tog min universitetsuddannelse i Esbjerg, hvor jeg nu også har fået arbejde. Hvorfor flytte? Jeg kan godt lide at være her og har alt, hvad jeg behøver, lyder meldingen fra Sigurd Klemmensen.

Waterz Days

Sigurd Klemmensen er én af de 120 frivillige i Waterz Days, der afvikles første weekend i september med blandt andet DM i Stand Up Paddle og DM i Kitesurfing 2020 og en lang række andre aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce