Annonce
Ugeavisen Varde

Sisse sadlede om for familielivets skyld: Nu sælger hun varer fra Marokko, Bali og Indien

Sisse Bork Jæger skiftede den flygtige tøjbranche ud med sin egen forretning, der blandt andet sælger vintagetæpper fra Marokko. Hun leder efter egnede lokaler til Soft Hunter, som hendes forretning hedder, i Varde. Foto: Privat
Da Sisse Bork Jæger fik sit andet barn, blev hun helt klar på, at arbejdslivet skulle indrettes anderledes. Derfor åbende hun firmaet Soft Hunter, hvor hun sælger tæpper og interiør fra blandt andet Marokko. Nu leder hun efter nye lokaler til forretningen i Varde.

Varde: Da Sisse gik på barsel med sin søn, Storm, var hun helt sikker på, at hun var nødt til at finde sig en anden måde at indrette arbejdslivet på, end hun havde gjort det hidtil. Sisse er uddannet beklædningsdesigner og havde arbejdet en del år indenfor tøjbranchen. En til tider hård branche, der kræver mange timer og mange rejser. Et liv, Sisse altid har elsket. Men som ganske enkelt ikke harmonerede med et familieliv med små børn.

- Storm var vores andet barn, og jeg blev gravid med ham lige efter, jeg havde sagt mit job op, fordi det skulle rykke fra Billund til Ikast. Vi boede inde i Esbjerg på det tidspunkt, og vi havde allerede Smilla. Jeg har altid elsket mit arbejde og arbejdet meget, men da vi endelig fik vores børn, havde jeg heller ikke lyst til at være så meget væk fra dem som over en times transport hver vej plus rejser ville betyde. Det var ikke derfor, jeg havde fået dem, siger Sisse, som sammen med sin mand, Kevin, er forældre til Smilla, som i dag er otte år, og Storm, som er blevet fire.

- Jeg har altid gerne villet være mest muligt sammen med dem, mens de er små, siger Sisse, hvis mand arbejder offshore, hvilket betyder, at han indimellem kan være der rigtig meget og indimellem slet ikke.

Annonce

Det fede ved at være selvstændig, synes jeg, er, at arbejde og privatliv bliver integreret i hinanden. Det hårde er, at man ikke nødvendigvis ved, om man får løn. Det kunne være fedt at finde et showroom i Varde. Gerne sammen med andre, så vi kunne supplere hinanden.

Sisse Bork Jæger

Fra flygtighed til bæredygtighed

Enden på Sisses arbejdsmæssige spekulationer blev til endnu et barn. Eller rettere hjertebarn.

Nemlig firmaet Soft Hunter, hvor hun sælger boliginteriør fra Marokko, Bali og Indien. Hun driver firmaet som webshop og med showroom i Esbjerg. Men hun leder efter egnede lokaler i Varde, så det kommer tættere på hjemmet på Bastrupsvej. Og så det bliver muligt at passe både Soft Hunter og et deltidsjob. Et deltidsjob hun i øjeblikket er på udkig efter.

- Da Storm var ni måneder gammel, etablerede jeg firmaet og tog hele familien med på indkøbstur til Bali. Det var i august 2017, i december samme år åbnede jeg webshoppen og i maj 2018 showroom, siger Sisse, som fra sine mange år i tøjbranchen havde rejst en del og derfor havde en god ide om, hvor hun skulle hente sine varer henne.

- Jeg havde jo indimellem haft nogle ting med hjem til mig selv, som folk havde syntes, var fede. Og så ville jeg gerne satse på noget mere blivende og bæredygtigt end tøj. Tøjbranchen er flygtig og det går hurtigt med udskiftning, siger Sisse, om baggrunden for at slå sig på boliginteriør.

Det er især vintagetæpper fra Marokko, hun sælger, og kunderne kommer fra hele landet. Sisses sikre og let eksotiske stil falder i manges smag, og hun har et skarpt øje for, at det netop ikke bliver for eksotisk, men at det passer ind i den skandinaviske stil.

Der er helt Hodja-stemning på billedet, som Sisse selv har taget i Marokko. De lyse farver på mange af vintagetæpperne passer godt ind i den skandinaviske stil. Foto: Privat
Annonce

En ny fase for hjertebarnet

Som så mange andre enkeltmandsvirksomheder har Soft Hunter været hårdt ramt under coronakrisen. Ikke fordi kunderne ikke har været der. Men Sisse har ikke kunnet tage ud og købe nye varer.

- Jeg vil gerne stå med tingene i hånden selv. Og jeg vil gerne sikre mig, at jeg handler så direkte som det er muligt, med den enkelte producent. Så det ikke er et dyrt mellemled, der tjener pengene. Heldigvis havde jeg nået at få opbygget et forhold til flere leverandører, inden verden lukkede ned, så jeg har kunnet få varer hjem. Men ikke nok til at kunne vækste som planlagt. Så nu er planen at finde et deltidsjob, som kan give en stabil indtægt, og så køre videre med webshoppen ved siden af. Så må jeg bare arbejde nogle flere timer om aftenen. Nu er børnene heller ikke helt små længere, så det kan nemmere lade sig gøre nu end for to år siden, siger Sisse pragmatisk.

Sisse vil gerne stå med de varer, hun forhandler, i hænderne, når hun vælger ud. Og hun lægger vægt på at komme så tæt som muligt på den enkelte producent eller forhandler i stedet for at have for mange fordyrende mellemled i processen. Her er hun i Marokko og mærke på varerne. Foto: Privat

Og pragmatisk er man nødt til at være, når man er en lille iværksætter som Sisse. Den slags står nemlig selv med alt. Bogføring, pakning af varer, rengøring, indkøb, markedsføring, you name it.

Blå bog

Sisse Bork Jæger, 43 år. Gift med Kevin på 45 år. Sammen har de Smilla, 8, og Storm, 4. Familien bor på Bastrupsvej i Varde, hvor de er ved at sætte en stor, gammel villa i stand fra kælder til kvist.

Sisse driver interiørfirmaet Soft Hunter, hvor hun sælger varer fra Marokko, Indien og Bali. Hun sælger via webshop og via Instagram, hvor du kan finde hendes profil, Soft Hunter. Hun har et showroom i Esbjerg, men leder efter egnede lokaler i Varde.

- Det er virkelig hårdt. Det er meget mere, end man regner med, og man skal også gøre alle de ting, man ikke nødvendigvis er særligt godt til. Men der er kun en selv til at gøre det. Til gengæld får man også alle glæderne, når noget lykkes, og man får en fleksibilitet, der ikke følger med, hvis man er ansat. Jeg har tit haft børnene med på arbejde og haft det fedt med at mit arbejde og privatliv flød sammen, som det gjorde. Det kan man jo ikke bare, hvis man ikke selv er chef. Med alt det fede, kommer også alle bekymringerne, siger Sisse, som dog har savnet en ting rigtig meget de senere år:

Kolleger og mulighed for at sparre med andre voksne mennesker.

- Det kan godt være hårdt at være den, der skal tage alle beslutninger uden at have nogen at vende dem med. Og i de der uger, hvor Kevin er ude, og jeg stort set kun er sammen med børnene. Prøv lige og spørg, om jeg mangler voksenkontakt, siger Sisse med et grin.

- Drømmescenariet for mig er, at Soft Hunter bliver stort nok til, at jeg selv kan ansætte nogen. Det er bare ikke lige nu. Men jeg håber da, det kommer, slutter Sisse.

Sisse laver selv alt i sit firma. - Sådan er det, når man er soloselvstændig. Det er både hårdt og sjovt, men jeg savner også nogle kolleger og at kunne tale om tingene med nogen, inden jeg skal træffe en beslutning, siger Sisse. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Politisk plat at tage et boligområde ud

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Jonna vil rive viadukten i Agerbæk ned

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Grethe blev ramt af uhelbredelig kræft, da hun var 51 år: Jeg overvejer aldrig det værst tænkelige

Ugeavisen Varde

Stem på partier der vil bevare naturen i Blåvand

Ugeavisen Varde

Mine dage er talte…..

Ugeavisen Varde

11-årige Oliver fra Agerbæk samler pant i den gode sags tjeneste: Har du en flaske til overs?

Ugeavisen Varde

Gør noget godt for både din økonomi og klimaet

Ugeavisen Varde

Årets frivillig i Varde Kommune går til kamp mod kræft: - Jeg kunne ikke have gjort det uden Tina

Ugeavisen Varde

Venstre går ikke ind for at samle børn i særlige klasser

Ugeavisen Varde

E-Borgergruppen: Fjern hjælpemidler og medicin fra plejehjemmene

Ugeavisen Varde

At kun  de samme hoveder dukker op til valgmøder er dræbende for den demokratiske proces

Ugeavisen Varde

Jimmi skrifter Kvickly i Varde ud med SuperBrugsen i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Børnehaven Smørhullet fylder 25 år

Ugeavisen Varde

Ny ledelse i søsterlogen i Varde

Ugeavisen Varde

Spil Dansk koncert med swing i

Ugeavisen Varde

Tjek for farligt legetøj: Denne type trækkes tilbage på stribe

Ugeavisen Varde

Tal om pension med din partner før I får børn

Ugeavisen Varde

Mørke måneder forude: Fødevarestyrelsen har ét råd til alle

Ugeavisen Varde

Flere begår fejl: Sådan skal du lufte ud i vinterhalvåret

Ugeavisen Varde

Sådan planlægger du en stressfri jul allerede i oktober

Ugeavisen Varde

Der mangler aflastningspladser i kommunen

Ugeavisen Varde

Realistiske valgløfter ønskes: Hverdagen er ikke fyldt med guld og grønne skove

Ugeavisen Varde

Busforbindelse fra de mindre byer er en mangel

Annonce