Annonce
Ugeavisen Varde

Skål for middelmådigheden

I det travle konkurrencesamfund vi lever i, observerer jeg, at der stræbes efter perfektion. Der sættes mål og præsteres på mange parametre: familie- og arbejdsliv, sundhed og krop, hjemmet, venskaber og hobbier. Vi sammenligner vores egne liv med de glimt af andres liv, vi ser på de sociale medier. Der skal store mål og ambitioner til for at være med i kapløbet. Hvem kommer først? Hvem gør det størst? Det jævne er der sgu ingen der stræber efter. Dream big or go home!

Jeg vil minde om, at der bag alle de fine små firkanter på Instagram gemmer sig helt almindelige liv. Liv, som liv nu er. Med op- og nedture. Med en agurk der rådner i grøntsagsskuffen og en indtørret ostehaps smurt ind i autostolen.

Nelli Arnth

Jeg vil minde om, at der bag alle de fine små firkanter på Instagram gemmer sig helt almindelige liv. Liv som liv nu er. Med op- og nedture. Med en agurk der rådner i grøntsagsskuffen og en indtørret ostehaps smurt ind i autostolen. Det er ikke, fordi vi ikke skal gøre os umage. Men vi bliver nødt til at se realistisk på, hvor hårdt vi kan stramme skruen, ellers bliver det en udmattende kamp. En kamp, der højst sandsynligt ender med nedtrykthed over ikke at slå til. Jeg mener, at vi må sænke barren og trække vejret helt ned i maven. Klap dig selv på skulderen for at gøre tingene ”godt nok”. Vi behøver ikke stræbe efter det ekstraordinære, for det middelmådige er faktisk helt okay.

Vi kan ikke være på hele tiden. Ikke være lykkelige hele tiden. For lykken opstår i de små øjeblikke. De opstår glimtvis i en følelse, en duft eller et minde. Dage med nedtrykthed og lav energi er helt legitimt. Sådan er det at være et menneske – som ebbe og flod. Effektivitet og flow kommer og går og bliver erstattet af perioder, hvor der burde være plads til hvile, ro og eftertænksomhed. Men pauserne virker til at være effektiviseret ud af vores kalender. For er du noget værd, når du ikke udretter noget? Og hvem fanden har tid til at falde i staver?!

Annonce

Der bliver ikke noget ”new year, new me” over mit nytårsfortsæt og sandsynligheden for, at 2022 bliver året hvor jeg får indarbejdet en daglig meditationspraksis, aldrig hæver stemmen overfor mine børn eller stopper med at spise sukker er lig nul. Og det er heller ikke mit mål, for ”man er, som man er, og det er godt nok”. Skål for den bløde mellemvare, for almindeligheden, for at falde i staver, for ostehapsen i autostolen – og godt nytår!

Annonce
Ugeavisen Varde

Arne-pensionen skal rulles tilbage

Annonce
Ugeavisen Varde

35 års jubilæum: Jan Pedersen, Primo

Annonce
Ugeavisen Varde

Undgå bøde: Kend faldgruberne omkring cykellygter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Mads fra Næsbjerg er på sit livs iværksætter-eventyr:  Satser alt på bæredygtige børnesko

Ugeavisen Varde

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Ugeavisen Varde

Folk & Kultur er klar igen til sommer

Ugeavisen Varde

Lone er lige fyldt 60, har taget ny uddannelse og skifter nu branche: - Jeg kiggede mig selv i spejlet og tænkte, "hvad laver jeg her?"

Ugeavisen Varde

Hør om ytringsfrihed i den digitale tidsalder

Ugeavisen Varde

Tigermand vender tilbage til Varde med eventfirma

Ugeavisen Varde

Kammerkor gæster Varde med nordisk musik

Ugeavisen Varde

Esbjergenser udstiller på kunstmuseet i Tistrup

Ugeavisen Varde

Forfattere fortæller om de danske, som flygter

Ugeavisen Varde

Cykel for Sagen prøver ny rute - nu bliver start og slut i Varde

Ugeavisen Varde

Eventyrets og barndommens land

Ugeavisen Varde

Mangel på medarbejdere: Pædagogernes formand fortæller om underbemandet personale, som skriger på hjælp i svær coronatid

Annonce