Annonce
Ugeavisen Varde

Skilsmissejul: Den 24. december er måske ikke den vigtigste dato

- Med de små, Alma og Malthe, i familien er julen atter fyldt med overraskelser og sjove hemmeligheder. Det er også noget, de store drenge synes, er sjovt, siger Heidi Christensen fra Ølgod. Privatfoto
Heidi Christensen fra Ølgod fandt ud af, at selve juleaften med de mange traditioner ikke fyldte så meget i drengenes bevidsthed som i hendes eget.
Annonce

Ølgod: I år er det 13 år siden, at Heidi Christensen fra Ølgod gik fra faderen til sine to ældste børn, Oliver på 18 år og Noah på 15 år.

- Min ekskæreste og jeg har ikke været, og er stadig ikke, gode til at kommunikere sammen. Det vigtigste for mig har dog været at sende drengene til jul hos deres far med ro og tryghed, selvom jeg ikke vidste, hvilken jul de ville få hos ham. I den svære proces fandt jeg faktisk ud af, at det var mig, der var mest ked af det. Mig der troede, at drengene ville savne ”vores” jul og ”vores” traditioner. Men jeg kunne have sparet mig mange bekymringer, for så meget fyldte julen slet ikke hos dem, forklarer Heidi Christensen og tilføjer:

- Den første skilsmissejul forsøgte vi at holde sammen alle fire. Det fungerede ikke. Den anden jul var de hos mig, og da de den tredje jul skulle være hos deres far, ”knækkede min film”.

I dagene op til den 24. december havde Heidi opbygget en facade og brugt al sin energi på at signalere, at det nok skulle blive hyggeligt at holde jul hos far. Først da drengene var afleveret, udløste en bagatel omkring julemaden en voldsom reaktion over at skulle holde jul uden børn.

Annonce

Ikke så sentimentale

- Jeg var total knust. Selvom jeg var nyforelsket og havde min familie omkring mig, så var det rædselsfuldt at holde jul uden drengene, der rent faktisk fik en god juleaften hos deres far, men det ændrede jo ikke ved mine følelser. Og jeg synes, det er vigtigt at give sig selv lov til at være ked af det, når bare det ikke går ud over deres juleglæde, vurderer hun.

Nu har drengene nået en alder, hvor de selv bestemmer, hvor de ønsker at holde jul.

- Jeg har lært, at Noah og Oliver ikke er så sentimentale omkring den 24. december. Det, der betyder noget for dem, er, at der er ro, tid og hygge i juledagene. I år holder de jul hos os sammen med deres små halvsøskende Malthe (4) og Alma (2). De år, hvor drengene har været hos deres far den 24. december, har vi spist pizza og hygget med gaver den 23. december. I vores familie fungerer det ikke at holde jul to gange, fortæller 38-årige Heidi Christensen, der i øvrigt er pædagog i den private børnehave Svalereden i Lindbjerg ved Ølgod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce