Annonce
Ugeavisen Varde

Skoledagen bliver næsten normal

Når eleverne møder ind på blandt andet Ølgod Skole, så er der mange ting, der er tilbage til normalen fra før coronakrisen. Men eleverne kommer ikke til at kunne blande sig så meget med hinanden, og der vil være større afstand til deres lærer. Arkivfoto: Martin Ravn
Skolelederne har fået anbefalingerne fra Undervisningsministeriet og har frihed til selv at finde ud af, hvordan man bedst lever op til de anbefalinger på deres skole. Men generelt kommer skoledagen til at ligne det, børnene kendte før coronakrisen, lyder det fra skolechefen.
Annonce

Varde Kommune: En skoledag med de almindelige skolefag i almindelige klasseværelser med almindelige klassestørrelser.

Når eleverne i Varde Kommune møder ind på onsdag, så kommer skoledagen i høj grad til at ligne det, som eleverne kendte før coronakrisen. Det fortæller skolechef Flemming Mahler Pedersen.

Helt generelt er det sådan, at skolelederne har fået retningslinjerne fra Undervisningsministeriet, og det er deres ansvar, hvad der bliver gjort på den enkelte skole for at følge anbefalingerne. Derfor kan der være ting, der foregår på forskellig vis på de forskellige skoler.

- Selvfølgelig er der sikkerhed først, men der bliver også kigget på, hvad der praktisk kan lade sig gøre, siger skolechefen.

Annonce

Afstand til eleverne

Klasseundervisningen og skoleskemaet med forskellige fag er tilbage. Dog vil eleverne opleve, at lærerne holder lidt mere afstand. For eksempel skal der være to meter fra læreren til den første række elever, når der er tavleundervisning.

Det er slut med undervisning, hvor elever i forskellige klasser bliver blandet.

Det store frikvarter, hvor alle børn løber mellem hinanden, kommer heller ikke tilbage, mens der er corona i landet.

- Enten vil de opleve, at der er afsat nogle områder til afvikling af frikvarter, hvor der kommer en gruppe af børn, der holder frikvarter sammen, eller hvis der ikke er mulighed for det, så kan skolerne også lave forskudte frikvarterer, fortæller Flemming Mahler Pedersen.


Når undervisningen foregår, så er man i sin egen klasse, og så bliver man ikke blandet med andre elever.

Skolechef Flemming Mahler Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce