Annonce
Ugeavisen Varde

Skolepatruljen kan gøre elever mere selvsikre

Lene G. Jensen ser, hvordan eleverne vokser med opgaven, når de er med i skolepatruljen.  Foto: Karina Øhlenschlæger
Lene G. Jensen var selv med i en skolepatrulje. Nu inspirerer hun elever til at hjælpe andre i trafikken.
Annonce

Varde: Lysten til at hjælpe andre er det vigtigste, når pædagog Lene G. Jensen fra Lykkesgårdskolen skal finde nye medlemmer til skolepatruljen.

I år er der ti elever, der er med. Det betyder, at de står sammen to og to én gang hver uge.

- Ønskescenariet ville være, at de kun skulle stå hver anden uge, siger Lene G. Jensen og understreger, at det jo er frivilligt arbejde, de unge udfører.

Når nye skal melde sig til patruljen, foregår det før sommerferien, hvor Lene fortæller om at være med i skolepatrulje i 6. klasserne, hvorefter eleverne får en ansøgning med hjem, som de skal udfylde.

- Man skal ville det med at hjælpe andre. Man skal tidligere op, og man skal stå, når det regner, siger Lene G. Jensen og understreger, at derfor er det lysten til at hjælpe, der skal være drivkraften.

Annonce

Ansvar

Som medlem af en skolepatrulje skal man tage ansvar - for sig selv og for andres sikkerhed.

- De er med til at tage et fælles ansvar for hele skolen. Man tager vare på de små elever og alle dem, der skal over vejen, siger Lene G. Jensen.

Når hun lærer de nye i skolepatruljen op, beder hun dem observere de erfarne og reflektere over, hvad der sker i forskellige situationer. Hun er med, indtil både hun og eleverne føler, at de er sikre i opgaven. En opgave, der kan give børnene i skolepatruljen mere selvsikkerhed.

- De vokser med opgaven, og de tror på, at de gør det rigtige, siger Lene G. Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce