Annonce
Ugeavisen Varde

Skovsnepperne sulter - derfor er de overalt

Skovsnepperne går ikke på foderpladser, da de lever af animalsk føde som orme og andre smådyr, der gemmer sig under bladene. Så det er lidt svært at hjælpe. Naturen må gå sin gang. Privatfoto
Den pludselige kulde og sne overraskede fuglene. Derfor kan de ikke finde ud af at trække væk. De sulter, og derfor er der lige nu hørt mange skovsnepper - ikke bare i skovområder, men også i byerne.
Annonce

Blåvand: Man skal nærmest være uheldig, hvis man ikke har set en skovsneppe her i februar. Det vrimler med dem, selv i byerne, hvor de søger ind i haverne i håbet om at finde føde i form af orm eller andre dyr i jorden eller under bladene. I sommerhusområdet i Blåvand optalte Blåvand Fuglestation fredag den 12. februar mere end 200 skovsnepper, hvoraf de fleste stod i haverne rundt omkring. Det er helt uhørt.

- Fuglene ses primært på soleksponerede steder og i grøfter, hvor der er en mulighed for at finde føde, og de kan få så meget varme som muligt. Skovsnepperne plejer at trække til Sydvesteuropa og England, men december og januar har været ualmindeligt varme, hvorfor mange er blevet i Danmark, skriver Bent Jakobsen, leder af Blåvand Fuglestation i en pressemeddelelse.

Den pludselige kulde og sne overraskede fuglene. Derfor kan de ikke  finde ud af at trække væk. Normalt holder de til i skoven om dagen og flyver ud på markerne og forsyner sig om natten, men nu er de så pressede, at de flyver rundt selv i dagtimerne for at finde de få egnede steder, hvor de kan finde mad.

- Skovsnepperne går ikke på foderpladser, da de lever af animalsk føde. Skal man fodre dem, skal det være med melorme, og det kommer jo til at koste en formue, ligesom melormene også risikerer at blive spist af andre fugle. Så det er lidt svært at hjælpe. Naturen må gå sin gang. Nogle har måske lidt kræfter til at komme lidt længere sydpå, men mange vil dø på grund af fødemangel, og i fredags blev der fundet fire døde fugle, lyder det fra Bent Jakobsen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce