Annonce
Ugeavisen Varde

Sofia Sølvig indehaver af Mindful Børneliv: Giv din indre ro i gave til dit barn

45-årige Sofia Sølvig er vokset op med forældre, der begge var travle iværksættere. I familien var der masser af kærlighed, men ikke så meget bevidst nærvær og ro. I dag lever Sofia af initiativer, der skaber lige netop det, hun selv savnede som barn. I 2016 etablerede hun firmaet Mindful Børneliv, der henvender sig til private, men i særdeleshed med uddannelser til landets dagplejere og pædagogiske personale.

Alslev: Hånden på hjertet. Når du har hentet ungerne i børnehaven eller dagplejen og måske har planlagt lidt hyggetid med snack ved køkkenbordet, er du så 100 procent mentalt til stede? Er du 100 procent nærværende? Og 100 procent er i denne sammenhæng 100 som i 100 og ikke nogenlunde 100 procent…?

- Mit hjerte brænder for børn og deres trivsel. Mit uddannelseskoncept til Mindful Dagplejer er blevet utrolig godt modtaget. Når jeg i dag underviser i metoder, hvormed man får fokus på bevidst nærvær, udvikling og trivsel, føler jeg, at jeg er med til at gøre en forskel for både børn og forældre, siger Sofia Sølvig. Foto: Malene Wonsbek

Kommer du måske efter et minut eller to til at tjekke mobilen. Tænke på aftensmad og den fyldte vasketøjskurv, der ikke ekspederer sig selv? Ifølge Sofia Sølvig er vi blevet vant til at være i gang med mange gøremål. Vi er mere i gøre-mode end være-mode. Til dels skyldes det den tidsalder, vi lever i. Vi er ganske enkelt ikke klædt på til at navigere i, hvordan travlheden og teknologien trækker i vores opmærksomhed, og det gør det svært at holde fokus og være 100 procent mentalt til stede lige nu og her.

- Min hængekøje er et af mine mange yndlingssteder i naturen, hvor jeg mediterer, nyder at være i nuet og lader op. Måske du også mærker naturens ro? Jeg elsker i hvert fald naturen og den ro, den giver mig, fortæller Sofia Sølvig. Foto: Malene Wonsbek


Hvis du hver dag bruger 1 procent af din dag – 10-15 minutter – på mindfulness meditation, så træner du din evne til at være bevidst nærværende og opmærksom. Det kan du bruge i relationer til dit barn. Prøv det og giv dig selv og dit barn det bevidste nærvær i gave.

Sofia Sølvig, indehaver af Mindful Børneliv


- Det påvirker vores relationer ikke mindst til vores børn. De mærker vibrationerne. De mærker, at de ikke har vores fulde opmærksomhed. Børn spejler sig også og kopierer vores måde at være i verdenen på. Det betyder, at mange børn heller ikke kan holde fokus, og i en hektisk hverdag bliver mange børn overstimuleret, og det kan give problemer ved puttetid, siger 45-årige Sofia Sølvig fra Alslev og tilføjer:

- Vi vil vores børn det allerbedste. Vi gør vores bedste i kærlighed, og ud fra de resurser vi har lige nu. Men med fordel kan vi træne vores bevidste nærvær, så vi kan vælge at være 100 procent nærværende sammen. Når du gentagne gange har prøvet at være bevidst nærværende med dit barn, vil du opleve jeres kærlighed og relation vokse. En indre ro indfinde sig hos jer begge.

Annonce

Gik ned med stress

I dag brænder Sofia for at inspirere, motivere og hjælpe forældre, dagplejere, private pasningsordninger og pædagogisk personale i børnehaver og vuggestuer til bevidst nærvær, udvikling og trivsel. I 2016 udviklede hun uddannelseskonceptet Mindful Dagplejer, som godt 350 dagplejere over hele landet i dag nyder godt af. I flere år var hun selv dagplejemor, men oprindelig er hun faktisk uddannet optiker. Først da Sofia for 15 år siden selv blev mor, indså hun, hvad hun havde savnet som barn, hvor vigtigt bevidst nærvær er, og hvor stor betydning det har for vores indbyrdes relationer.


I de første tre leveår dannes barnets underbevidsthed. Jeg ser det som min livsmission, at så mange børn som muligt bliver mødt med det bevidste nærvær, der giver dem et sundt selvværd. Dermed opbygges en positiv resurse i barnets underbevidsthed, som det altid kan trække på.

Sofia Sølvig, indehaver af Mindful Børneliv


- Jeg havde fuld fart på mit eget liv. Nybagt mor, butikschef ved Profil Optik i Vojens, gift, bonusmor til tre. Mine forældre var travle iværksættere, og som barn lærte jeg ikke min indre ro at kende. Så jeg var ambitiøs og havde fuld fart på karrieren. Men i 2010 gik jeg med et kæmpe brag ned med stress. Det blev indgangsvinklen til et helt andet arbejdsliv, forklarer Sofia, der har den filosofi, at der altid er et personligt udviklingspotentiale, når livet bliver svært.

Annonce

Fra butikschef til dagplejer

- Jeg var dagplejer i 4 fantastiske år. Uddannede mig løbende ved siden af i pædagogik, natur og motorik. Jeg opdagede, at jeg var bevidst nærværende og kunne imødekomme konflikter mellem børnene, før de opstod. Jeg havde kommende forældre, der skrev sig på venteliste, så snart de havde en positiv graviditetstest, siger Sofia, der elskede sit liv som dagplejer, på familiens nedlagte landejendom i Sommersted.

Blå bog Sofia Sølvig

 • 45 år, mor til Maja (15). Bor i Alslev sammen med ægtefællen Benny. Bonusmor til to store piger, der er flyttet hjemmefra.
 • Optometrist og kontaktlinseoptiker, butikschef Profil Optik i Vojens.
 • Dagplejer – Krudtuglen, naturdagpleje i Sommersted.
 • Mindfulnessinstruktør.
 • ICF Coach - Søvncoach.
 • Børneyogalærer.
 • Naturterapeut.
 • Spirituel lederuddannelse.
 • Indehaver af virksomheden Mindful Børneliv, der afholder uddannelsesforløb i hele Danmark samt på virksomhedens adresse i Sommersted.
 • Har uddannet godt 350 dagplejere over hele landet i Mindful Dagpleje. Er desuden også stifter af Mindful BørneMentor, Mindful Forældre, Mindful Dagpleje Pædagog og Mindful Børnepasser.
 • Sofia Sølvigs aktiviteter kan følges på Facebook: Mindful Børneliv samt Monster & Sofia på Instagram

Sofias tro på, at livets udfordringer er en positiv gave, blev dog sat på en reel styrkeprøve, da hun af personlige årsager valgte at lade sig skille fra hendes datters far.

Glade og stolte deltagere fra Viborg, der har gennemgået Sofia Sølvigs uddannelse og nu kan kalde sig certificeret Mindful Dagplejer. Privatfoto

- Det var en svær beslutning og en udfordrende periode i mit liv, hvor jeg både skulle støtte min datter i hendes sorgproces i forbindelse med skilsmissen og samtidig genfinde mig selv som single og alenemor. En meget lærerig proces, hvor jeg opdagede nye sider af mig selv - blandt andet min evne til at coache, fortæller hun.

I 2014 stod Sofia Sølvig ved en skillevej. Hun var blevet kæreste med Benny, der boede på en gård i Alslev ved Varde. Han havde to teenagepiger og var ikke så flytbar, som hun og hendes datter.

Annonce

Tilflytter og iværksætter

Kærligheden var stærk, og det tog Sofia konsekvensen af. Med blødende hjerte lukkede hun dagplejen, satte gården i Sommersted til salg og flyttede sammen med sin datter til Alslev, hvor hun i dag har fundet en ny familielykke med sammenbragte dyr og børn. Der gik lidt tid, før hun fandt ud af, hvad hun ville med sit arbejdsliv og de mange erfaringer, uddannelser og kompetencer, hun havde erhvervet sig. Og pludselig en dag stod det klart, at hun skulle undervise andre i mindfulness til børn og voksne. Hendes forskellige uddannelsesforløb, der i dag hviler på en solid succes, har fysiske rammer på den gård i Sommersted, hvor hendes dagpleje engang holdt til, og som hun aldrig fik solgt. Ja, der er en mening med alting.

Sofia Sølvig fra Alslev har opbygget konceptet Mindful Børneliv. Foto: Malene Wonsbek

- Hvis jeg skal beskrive mig selv med tre ord, så er det legebarn, bevidst nærvær og udvikling. Mit hjerte brænder for børnene og relationer. Der er en tendens i øjeblikket, som gør op med det perfekte billede af, hvordan man som mor skal være og et ønske om at give slip på følelserne af skam, skyld og ikke at være god nok. Følelser, som jeg er sikker på, de fleste mødre har haft på et heller andet tidspunkt. Jeg er stor fan af at gøre op med dette perfekte billede, for kære mor, du er OK, du er god nok. Når det så er sagt, så kan den nye tendens udvikle sig til, at vi luller os ind i troen på, at alt, hvad vi gør, er OK. Men det er det ikke altid. Der ligger et ansvar på vores skuldre som mødre, i det øjeblik vi bliver bevidste om, at vi har en adfærd, der ikke er hensigtsmæssig, og som gentager sig. Eksempelvis at råbe ad eller skælde ud på barnet, når vi er presset og har travlt, så skal vi ændre adfærden. Adfærden er ikke OK, men du som mor er stadigvæk OK. Denne bevidsthed forpligter til at skabe en positiv forandring. En forandring, der er en gave til relationen mellem voksen og barn, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce