Køkkenchef ved Restaurant Høfde 4, Kristian K. Corell, viser, hvordan man kan fremstille sin egen trefarvede is.
Copy link address
Christine Aagaard Kragh CAK@jv.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Køkkenchef Kristian K. Corell har ved denne sommersæson sat sin hjemmelavede trefarvede is på menukortet. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Ingredienserne til din basis-is. Eller din basis-parfait. Fløde, sukker og æggeblommer. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Æggesnapsen skal være mere hvid end gul, og så må sukkeret ikke længere knase. Så når man synes, man er færdig, så pisk den lige lidt mere. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Del basis-isen i tre lige store dele. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Når du har lavet din basis-is, deler du portionen i tre. Den ene tredjedel hælder du din jordbærmarmelade i. Har du ikke selv mulighed for at koge den, så brug en god marmelade. Og har du ikke jordbær, så brug hvad du har. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Det er vigtigt, man vender ingredienserne sammen. Det er kun selve råcremen og flødeskummen, der skal piskes. Resten skal vendes sammen for ikke at slå den lækre luftige konsistens i stykker. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Det første lag is skal enten være chokolade eller jordbær i en trefarvet is. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Om du hælder chokolade-laget eller jordbær-laget i formen først er ligemeget. Men vaniljen skal altid i midten af trefarvet is! Isen hældes op i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, så det er let at få isen ud igen. Mellem hvert fald sættes isen i fryseren et kvarters tid eller måske lidt mere for at skal-fryse den, så lagene ikke render sammen. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Vend ingredienserne i is-basen lidt ad gangen. Så bevares luftigheden, man har fået pisket i fra starten. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Værsgo. HJemmelavet trefarvet is a la Kristian Corell, Restaurant Høfde 4. Sørg for at skære isen på et kold underlag, så den ikke smelter. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Et voila. Trefarvet is anrettet med en karamelsovs, ristet kokos, chokolade, skovsyre og tagetes. Karamelsovsen kan i øvrigt let laves ved at komme en hel dåse uåbnet kondenseret mælk i en gryde og lade den simre i tre en halv time. Tag dåsen op, stil den på køl og åbn den, så er der karamelsovs. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Tristan-Leander på otte år var begejstret for Kristian K. Corells trefarvede is.- Det bedste var, at den var dejlig cremet og sød. Meget mere end dem, man plejer at købe, lød dommen. Foto: Christine Aagaard-Kragh