Annonce
Køkkenchef Kristian K. Corell har ved denne sommersæson sat sin hjemmelavede trefarvede is på menukortet. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Ugeavisen Varde

Sommersysler: Sådan laver du selv trefarvet is

Køkkenchef ved Restaurant Høfde 4, Kristian K. Corell, viser, hvordan man kan fremstille sin egen trefarvede is.
Annonce
  • Køkkenchef Kristian K. Corell har ved denne sommersæson sat sin hjemmelavede trefarvede is på menukortet. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Ingredienserne til din basis-is. Eller din basis-parfait. Fløde, sukker og æggeblommer. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Æggesnapsen skal være mere hvid end gul, og så må sukkeret ikke længere knase. Så når man synes, man er færdig, så pisk den lige lidt mere. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Del basis-isen i tre lige store dele. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Når du har lavet din basis-is, deler du portionen i tre. Den ene tredjedel hælder du din jordbærmarmelade i. Har du ikke selv mulighed for at koge den, så brug en god marmelade. Og har du ikke jordbær, så brug hvad du har. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Det er vigtigt, man vender ingredienserne sammen. Det er kun selve råcremen og flødeskummen, der skal piskes. Resten skal vendes sammen for ikke at slå den lækre luftige konsistens i stykker. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Det første lag is skal enten være chokolade eller jordbær i en trefarvet is. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Om du hælder chokolade-laget eller jordbær-laget i formen først er ligemeget. Men vaniljen skal altid i midten af trefarvet is! Isen hældes op i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, så det er let at få isen ud igen. Mellem hvert fald sættes isen i fryseren et kvarters tid eller måske lidt mere for at skal-fryse den, så lagene ikke render sammen. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Vend ingredienserne i is-basen lidt ad gangen. Så bevares luftigheden, man har fået pisket i fra starten. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Værsgo. HJemmelavet trefarvet is a la Kristian Corell, Restaurant Høfde 4. Sørg for at skære isen på et kold underlag, så den ikke smelter. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Et voila. Trefarvet is anrettet med en karamelsovs, ristet kokos, chokolade, skovsyre og tagetes. Karamelsovsen kan i øvrigt let laves ved at komme en hel dåse uåbnet kondenseret mælk i en gryde og lade den simre i tre en halv time. Tag dåsen op, stil den på køl og åbn den, så er der karamelsovs. Foto: Christine Aagaard-Kragh
  • Tristan-Leander på otte år var begejstret for Kristian K. Corells trefarvede is.- Det bedste var, at den var dejlig cremet og sød. Meget mere end dem, man plejer at købe, lød dommen. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Ugeavisen Varde

Edith er stadig på Primo - men på deltidsefterløn

Annonce
Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen er en vej til sundhed og udvikling for Varde Kommunes elever

Annonce
Ugeavisen Varde

Politikerne i Varde kommune bør kæmpe for Uber-vækst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vietnamesisk restaurant udvider, og første dag var en succes: - Vi havde næsten udsolgt

Ugeavisen Varde

Lisbeth har mistet sin nære veninde: - Jeg vil komme til at savne Else meget

Ugeavisen Varde

Hvad sker der på Strandhotellet i Vejers – i nattens mulm og mørke?

Ugeavisen Varde

Derfor har Naturstyrelsen købt en ejendom og jord for 15,5 millioner kroner

Ugeavisen Varde

Efter 40 år er Niels Peter stadig klar til at vise kollegerne et bungyjump

Ugeavisen Varde

Varde Kommunes erhvervsindsats mangler organisering, ressourcer og kompetencer

Ugeavisen Varde

Susanne har været rundt i mange afdelinger i løbet af sine 30 år på Primo

Ugeavisen Varde

Virksomheden producerer på livet løs døgnet rundt - og det er Sanne med til at sikre

Ugeavisen Varde

Plej kærligheden!

Ugeavisen Varde

Køkkengigant bløder medarbejdere og omsætning, men alligevel er firmaet tilfreds

Ugeavisen Varde

Kendt erhvervsmand byggede huset: Nu er det til salg igen

Ugeavisen Varde

Camilla driver virksomhed med sin mor: Derfor er andeburgeren et hit

Annonce