Annonce
Ugeavisen Varde

Steen Mørcholdt fra Blåvand: I løbet af få minutter stod der en akuthjælper i stuen

Det var en stor beslutning at sige farvel til familie og venner på østkysten. Men Vesterhavet trak, derfor solgte parret deres hus i Juelsminde og indrettede sommerhuset til en permanent adresse, og det har Kirsten og Steen aldrig fortrudt. Foto: Malene Wonsbek
I december 2019 flyttede ægteparret Steen Mørcholdt og Kirsten Mark permanent ud i deres sommerhus i Blåvand for at nyde deres otium. Pludselig en morgen blev Kirsten meget dårlig, parret ringede 112, og i løbet af tre minutter var der en akuthjælper i stuen hos dem.

Blåvand: - Er det ikke lidt langt væk? Hvad nu, hvis der sker jer noget? Det var faktisk de voksne børns største bekymring, da Steen og Kirsten fortalte dem, at de permanent ville flytte ud i familiens sommerhus i Blåvand.

- Vi har haft sommerhus i Blåvand siden 1987. Vi elsker området herude. Nu, hvor vi er blevet pensionister, må vi bo i sommerhuset hele året rundt, så vi solgte vores hus i Juelsminde og har siden 1. december 2019 haft adresse i Blåvand, fortæller 69-årige Steen Mørcholdt.


Tænk at der findes et beredskab af frivillige, der uegennyttigt gør et stort stykke arbejde for, at vi der bor i et yderområde, kan føle os trygge. TAK…

Steen Mørcholdt, Blåvand


Parret havde i den første tid travlt med at bygge om, og Kirsten tænkte da også, at det nok var lidt ombygningsstress, da hun den 10. juni 2020, pludselig blev dårlig. Hjertet bankede på en anderledes måde, og hun havde smerter i brystet.

Tre minutter

- Først ringede vi til vores læge, der omgående svarede, vi skulle ringe 112. Det gjorde vi så, og jeg havde vel forventet, at der ville gå mindst 20 minutter, før vi fik hjælp, fortæller Kirsten Mark (68), der allerede fra morgenstunden fornemmede, at hendes krop ikke reagerede, som den plejede at gøre.

- Pludselig stod der en mand i stuen. Jeg troede faktisk det var en håndværker, for vi var jo i fuld gang med at bygge om, men han fik hurtig fortalt, at han hed Hans Jørgen og var akuthjælper. Jeg tror kun, der gik tre minutter, fra vi havde ringet 112, til han havde pakket sin taske ud i vores stue, og tog sig godt af Kirsten, der lå på sofaen og rystede, askegrå i ansigtet. En megaprofessionel indsats, vi følte os i de bedste hænder, understreger Steen.

Annonce

Tak for hjælpen

- Ja, han var meget rolig og meget professionel. Hvor er det bare fantastisk, at der er frivillige, der smider, hvad de har i hænderne for at hjælpe andre, og så gør de det endda helt uden at få løn for det, tilføjer Kirsten, der blev indlagt på Sydvestjysk Sygehus til observation. Heldigvis fejlede hun ikke noget alvorligt, og fire timer senere blev hun atter udskrevet.

- Det betyder meget for trygheden, at hjælpen er lige i nærheden. Det var ikke noget, vi tænkte specielt meget over, da vi flyttede herud, og nu ved vi, at der i Blåvand er et helt fantastisk beredskab. Tak for det, siger Kirsten, der sammen med sin mand nyder at have fast bopæl ved Vesterhavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce