Annonce
Ugeavisen Varde

Stor guide med udvalgte aktiviteter: Det kan du lave i efterårsferien i Varde Kommune

Der er et væld af muligheder for, at børn i alle aldre kan blive underholdt i efterårsferien. Ugeavisen Varde er dykket ned i VAKS-kataloget og har fundet frem til nogle af de arrangementer. Resten kan du selv gå på opdagelse efter. PR-foto
Foreninger og kulturinstitutioner i Varde Kommune er igen gået sammen om at tilbyde aktiviteter for skolebørn i efterårsferien. VAKS-kataloget tilbyder aktiviteter til skolebørn i alle aldre.

Varde Kommune: Man kan rolig sige, at der er noget for enhver smag, hvis man tager et kig på dette års VAKS-katalog, som rummer et hav af efterårsferieaktiviteter fra foreninger og kulturinstitutioner i Varde Kommune.

Aktiviteterne kan inddeles i forskellige overemner, nemlig sport, kultur og kreativitet, outdoor og adventure samt diverse.

Har børnene lyst til sved på panden, kan de for eksempel prøve floorball, padletennis, bowling, dans, skate, skyde med bue og pil, salonriffel eller luftgevær. Eller hvad med kæphesteridning eller E-sport? Det er også en mulighed.

Annonce

I Tambours have åbner de kaffestuen for kreative blomsteraktiviteter, og i KunstLab på Kulturspinderiet vil foreningen lære deltagerne at blande farver, male, finde gode foto-motiver, lave figurer af træ og meget andet.

På bibliotekets ferieværksted kan man få en forsmag på halloween og lave uhyggelige lygter og små spøgelser. Janusbygningen viser film og tilbyder virtuel tegning. På Frellomuseet kan man gå på opdagelse i udstillingen ”Mig og min by”, og Mathilde og Cecilie sidder i Ølgod viser, hvordan man kan lave smykker.

Hvem ved, måske er de kreative projekter starten på en kunstnerkarriere. Man kan undersøge, hvad det kan blive til på en guidet kunsttur i Varde by eller udfordre sig selv på Musicaltalentskolens workshop.

Digital eventkalender

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i de forskellige aktiviteter, så har Varde Kommune lavet en folder, hvor du kan blive klogere på de mange tilbud.

Det kan ses ved at klikke ind på: Efterårsferien 2021

Tjek VAKS-programmet og hvordan du tilmelder dig på Facebook – Kultur og Fritid eller Varde Kommunes hjemmeside, hvor du skal søge efter "VAKS".

Ugeavisen Varde har udvalgt fem forskellige aktiviteter, der adskiller sig fra hinanden, men alle har det tilfælles, at de er gratis.

Padel er en sport, der er kommet for at blive. Den har vundet frem i hele verden, og overalt i Danmark skyder der den ene bane efter den anden op.Ét af de steder er i Nørre Nebel, og her kan du lørdag 23. oktober og søndag 24. oktober få en smagsprøve på sporten, som flere og flere er begyndt at dyrke.Det eneste krav er, at alle deltagere skal være minimum 13 år gamle og have lyst til at prøve det af. På selve dagen får du alt lige fra teori om det at spille padel og selvfølgelig også mulighed for at få en ketcher i hånden selv.Hvis det lyder som noget for dig, skal du kontakte nr.nebel.padeltime@gmail.com senest 22. oktober. Aktiviteten finder sted på Klintingvej 21 i Nørre Nebel.
Er du mere til kreative udfoldelser, så er der også rigeligt at give sig til.Du kan eksempelvis komme en tur på KunstLab fredag 22. oktober kl. 12.00-16.00.Her er der en helt masse forskellige ting på programmet. Du kan lære at blande farver, portrættegning, selfies, figurer af træ, foto, alternative fotomotiver (brug mobiltelefon,) figurer af træ, lav dig selv af sten og pinde.Undervejs kommer man som deltager til at bruge forskellige materialer som papir, lim, blade mm. Kun fantasien sætter grænser. Kom og se, hvordan man gør.Aldersmæssigt skal man være 10 år og opefter, og der er ingen tilmelding.Det hele finder sted på KunstLab, Vestervold 11D, 6800 Varde.
Smykker er populært hos de flere folk i alle aldre, og nu har du mulighed for at lave dine egne. Lørdag 16. oktober fra klokken 10.00-12.00 arrangerer Ølgod Bibliotek een workshop, hvor smykke-kreativiteten kan komme på sin prøve.Mathilde og Cecilie er pigerne bag Instagramprofilen MIG & DIG, hvor de viser og sælger deres egne smykker. Pigerne går i 8. klasse i Varde og elsker at være kreative.Du kan møde MIG & DIG til smykkeworkshop på Ølgod Bibliotek. Her viser de, hvordan du vælger de helt rigtige perler og farver til dine smykker. Du kan lave to armbånd og en nøglering til workshoppen. PR-foto
Alle dage i efterårsferien fra klokken 10.00 til 16.00 kan du komme en tur i Varde Miniby og lege alle de lege, som den ældre generation legede, da de var små.Varde Miniby forestiller byen Varde, som den så ud i 1866. Dengang så dagligdagen meget anderledes ud, og rundt i byen legede børnene lystigt med sjippetov, tøndebånd og dåseskjul.Så hvis du har lyst til at lege, som de gjorde i gamle dage, så kom og vær med. Der er også skattejagt, og det kræver ingen tilmelding. PR-foto
Er børnene mere til dans, så frygt ej, for også dette kan de prøve i ferien. Søndag 24. oktober kan man i Varde komme til hiphop/funk-undervisning på Vesterport 8h.Er børnene mellem ni og 12 år, foregår det fra klokken 11-12. Er de 13-16 år, er det fra klokken 12-13.Man behøver ingen danseerfaring eller kendskab til danseskolen. Alle er velkommen hos Dance Company Twenty og underviser Emma Kehlet. Tirsdag 19. oktober har børnene så igen chancen for at danse. Det sker fra klokken 11.00–12.00 i dansestilen contemporary/tricks, hvor de er de otte–tolvårige, der fårlov. Herefter er det de 13-16-årige, som fra klokken 12.00–13.00 skal danse løs med danselærer Josefine Elgaard. Tilmelding til dagene sker på mailen info@dancecompanytwenty.dk. PR-foto


Størstedelen af aktiviteterne er uden deltagerbetaling for børn, men vær opmærksom på, at der kan være forudgående tilmelding.

Du kan finde hele VAKS-kataloget på Varde Kommunes hjemmeside, skriv VAKS i søgefeltet.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Politisk plat at tage et boligområde ud

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Jonna vil rive viadukten i Agerbæk ned

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Grethe blev ramt af uhelbredelig kræft, da hun var 51 år: Jeg overvejer aldrig det værst tænkelige

Ugeavisen Varde

Stem på partier der vil bevare naturen i Blåvand

Ugeavisen Varde

Mine dage er talte…..

Ugeavisen Varde

11-årige Oliver fra Agerbæk samler pant i den gode sags tjeneste: Har du en flaske til overs?

Ugeavisen Varde

Gør noget godt for både din økonomi og klimaet

Ugeavisen Varde

Venstre går ikke ind for at samle børn i særlige klasser

Ugeavisen Varde

E-Borgergruppen: Fjern hjælpemidler og medicin fra plejehjemmene

Ugeavisen Varde

At kun  de samme hoveder dukker op til valgmøder er dræbende for den demokratiske proces

Ugeavisen Varde

Årets frivillig i Varde Kommune går til kamp mod kræft: - Jeg kunne ikke have gjort det uden Tina

Ugeavisen Varde

Jimmi skrifter Kvickly i Varde ud med SuperBrugsen i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Børnehaven Smørhullet fylder 25 år

Ugeavisen Varde

Ny ledelse i søsterlogen i Varde

Ugeavisen Varde

Spil Dansk koncert med swing i

Ugeavisen Varde

Tjek for farligt legetøj: Denne type trækkes tilbage på stribe

Ugeavisen Varde

Tal om pension med din partner før I får børn

Ugeavisen Varde

Mørke måneder forude: Fødevarestyrelsen har ét råd til alle

Ugeavisen Varde

Flere begår fejl: Sådan skal du lufte ud i vinterhalvåret

Ugeavisen Varde

Sådan planlægger du en stressfri jul allerede i oktober

Ugeavisen Varde

Der mangler aflastningspladser i kommunen

Ugeavisen Varde

Realistiske valgløfter ønskes: Hverdagen er ikke fyldt med guld og grønne skove

Ugeavisen Varde

Busforbindelse fra de mindre byer er en mangel

Annonce