Annonce
Ugeavisen Varde

Thea har skrevet "evighedskontrakt" med sin læreplads

Thea Jørgensen. Privatfoto
21-årige Thea Jørgensen fra Årre er utrolig glad for sin uddannelse og sin arbejdsplads. Fritiden bruger hun på at træne.
Annonce

Årre: I 8. klasse var Thea Jørgensen i skolepraktik hos Elektriker Løsningen i Årre. Det viste sig at være et godt match, og da praktikugen var omme, havde Thea fået lovning på en elevplads som elektriker. To år senere vendte hun tilbage til firmaet for at påbegynde sin uddannelse, og den 3. februar i år stod hun efter fire år og syv måneders omsider med sit svendebrev i hånden.

- Det er fedt at være færdig. Jeg er utrolig glad for at være her i firmaet, så jeg har skrevet ”evighedskontrakt” med Elektriker Løsningen. Jeg fortsætter i firmaet, men nu kan jeg kalde mig for svend, siger 21-årige Thea Jørgensen med et stort smil.

Mit fremtidsønske er, at jeg vil være glad og ha’ det godt.

Thea Jørgensen, elektriker

Annonce

Skoletræt

Thea er født og opvokset i Årre, hvor hendes far har et autoværksted, så interessen for et håndværk har hun ikke fra nogen fremmed.

- Jeg har ikke svært ved det boglige, men i 7. klasse blev jeg alligevel lidt skoletræt. Jeg kunne pludselig ikke længere se meningen med både fagene og undervisningen. Men jeg er opdraget til, at man gør tingene færdig, så jeg afsluttede 10. klasse med ok gode karakterer, fortæller Thea.

Netop på grund af de gode karakterer undrede det studievejlederen, at Thea ville være håndværker. Hun blev rådet til at gå den boglige vej, men med solid opbakning fra sine forældre holdt Thea fast i ønsket om at blive elektriker.

- Det er et håndværk, der både er teknisk og fysisk. Man skal være ret god til matematik, og det passer fint til mig. Jeg synes dog, det er en skam, at håndværkeruddannelserne er blevet så boglige.

- Jeg kender flere, inklusive mig selv, der lærer bedre ved at have tingene i hænderne end at læse en masse teori. Selvfølgelig er jeg med på, at der er en vis mængde teori, vi skal have med. Der er dog en grund til, at jeg ikke har taget den gymnasiale vej. Hvis jeg ville bedømmes på mine evner til at lave rapporter og fremlægge fra et power point, så havde jeg nok taget den vej, siger Thea, der har specialiseret sig i elektriske løsninger til industrien.

Annonce

Dyrker bikinifitness

Thea bor i Esbjerg. Hun har i store træk bygget sin hverdag op omkring arbejde og træning.

- Jeg skal ikke stå til ansvar for nogen, så jeg kan gøre, hvad der passer mig. Jeg er blevet helt vild med hård fysisk træning. Jeg er imponeret over, hvordan man kan træne sin krop. Træningen giver mig ro, og det er faktisk blevet en livsstil for mig. Træningen er med til at gøre mig glad, og det giver mig masser af overskud, understreger Thea, der også har været på podiet i disciplinen i bikinifitness.

Den fysiske træning tog egentlig udgangspunkt i Theas personlig ønske om at tabe sig nogle kilo. I dag træner hun udelukkende for sin fornøjelses skyld, og måske med henblik på at stille op til konkurrencer i fremtiden.

- Min hverdag begynder typisk med en halv times træning om morgenen, før jeg møder ind på arbejde ved 6 eller 7.30 tiden. Efter arbejdstid træner jeg igen, gerne en time eller halvanden. Jeg kan godt lide konceptet i bikinifitness, hvor man både skal være muskuløs og feminin. Om jeg stiller op i flere konkurrencer, det vil fremtiden vise, siger den 21-årige elektrikersvend fra Årre, der i øvrigt afsluttede sin svendeprøve med en opgave om robotteknologi.

Thea Jørgensen er netop blevet uddannet elektriker ved Elektriker Løsningen i Årre. I fritiden træner hun bodybuilding. Dette billede er fra konkurrencen i bikinifitness - Iron Rebel Europe Show i 2018. Privatfoto
Uddannelsen til elektriker udfordrer både hjerne og hænder. Denne kombinationen var Thea begejstret for, derfor valgte hun at takke ja til lærepladsen hos Elektriker Løsningen i Årre. I dag fire år og syv måneder senere kan Thea kalde sig for svend. Foto: Malene Wonsbek
En direkte tone og gerne en rå jargon passer perfekt til Thea, der selv siger tingene, lige som de er. Her er hun sammen med sin mester, Peter Breum, ved at gennemgå en styretavle til et produktionsanlæg. Foto: Malene Wonsbek
Ni uger før bikinifitness-konkurrencen Dennis James Classic i Frankfurt (efteråret 2019) opdaterede Thea sin træner, Søren Møller, med denne selfie, så han kunne følge med i hendes træningsforløb. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce