Annonce
Ugeavisen Varde

Theresa har en dobbelt slagteruddannelse - selv er hun fleksitar

Selvom Theresa ikke selv spiser kød, sætter hun en ære i at være den bedste til sit håndværk. Hun fik sølv- og bronzemedaljer til sine to svendeprøver, og blev den femte bedste slagterelev ved DM i Skills. Foto: Malene Wonsbek
Kun ganske få har en dobbelt slagteruddannelse som Theresa Tarp Pedersen. Hun har sågar fået både sølv-og bronzemedalje ved svendeprøverne. Therese er lige blevet ansat i delikatessen i Kvickly Varde.
Annonce

Varde: Theresa Tarp Pedersen har måttet høre mange drillende bemærkninger gennem sin læretid. Hun er uddannet slagter, men selv spiser hun helst ikke kød. Hun er nemlig vild med perlebyg, linser, kigærter og vegetariske retter.

- Nogen kunne måske godt tro, at når jeg arbejder med kød hele dagen, så har jeg fået nok og derfor ikke selv spiser kød. Men sådan forholder det sig slet ikke. Jeg lider ikke af kød-lede, understreger den 22-årige dobbelte slagtersvend med et stort smil.

Annonce

Dobbeltslagter

Theresa Tarp Pedersen er det nye ansigt i delikatessen i Kvickly i Varde. Hun blev ansat for 14 dage siden og er så småt ved at føle sig hjemme på sin nye arbejdsplads, der er glad for at have fået en slagter med dobbelt uddannelse. Dem er der måske kun en håndfuld af i hele Danmark.

Hun er uddannet gourmetslagter med speciale i delikatesse. Svendeprøven bestod hun med et snit på 11,5 (12 er max) og fik dermed en sølvmedalje. For nylig fik hun bronze, da hun bestod svendeprøven som gourmetslagter med speciale i butik. Begge lærepladser gennemførte hun i Kvickly i Ribe.

Annonce

Ville være håndværker

- Når man er igennem gennem grundforløbet, skal man vælge speciale, og det havde jeg svært ved, for jeg syntes, at begge linjer var spændende. Nu har jeg dem begge, og det er jeg rigtig glad for, siger Theresa, der både kan grov-partere en gris på under en halv time, bage brød og tilberede en tre-retters to-go menu, hvor alt, også mayonnaisen, er hjemmelavet.

Theresa er opvokset i Nordenskov. Som barn ville hun være frisør ligesom veninderne. I skolen havde hun svært ved at sidde stille, så hun fandt ret tidlig ud af, at hun ville have en håndværkeruddannelse.

- Jeg voksede fra ønsket om at blive frisør og gik i gang med en uddannelse til diætist, men den var for boglig. Jeg ville have et mere fysisk arbejde, og derfor faldt valget på slagter. Kok var også en mulighed, men hvis man engang skal stifte familie, så er arbejdstiderne umulige, fortæller 22-årige Theresa, der godt kan se det morsomme i, at hun selv er fleksitar.

Annonce

Grøntsager smager bedre

- Som fleksitar spiser man primært grøntsager, linser og ingen kød. Men jeg smager selvfølgelig på den mad, jeg laver, og hvis jeg er i byen og bliver budt på en kødret, så spiser jeg den selvfølgelig også. Jeg har været fleksitar i mange år. Det er ikke fordi, jeg har en holdning til, at man ikke bør spise dyr, jeg kan bare bedre lide vegetarretter, siger Theresa Tarp Pedersen, der foreløbig bliver boende i sin lejlighed i Gredstedbro.

Annonce

Vil gerne være leder

- Jeg flyttede fra Nordenskov til Ribe, da jeg skulle i lære. Ribe er dyr at bo i. Ved at flytte ud på landet, til Gredstedbro, fik jeg både en større lejlighed og råd til en lille bil for de samme penge. Jeg er jo vokset op i en landsby, så jeg trives godt udenfor storbyen, siger den 22-årige slagter, der glæder sig over at have fået job i delikatessen i Varde.

- Det sted man er udlært, vil man altid være ”elev”, så det er sundt at skifte arbejdsplads. Min ambition er engang at blive slagtermester eller delikatesseleder. Men først skal jeg lige have en håndfuld år med erhvervserfaring. Derfor søgte jeg jobbet i Varde. Nu glæder jeg mig til at bruge alt det jeg har lært i praksis, siger en glad Theresa Tarp Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Gode Gløgg-tips

Annonce