Annonce
Ugeavisen Varde

Tid er (meget mere end) penge

Aldrig har vores tid været mere værd end nu. Det ses på vores huse, tøj og ikke mindst køretøjer. Det gode, originale håndværk er mange steder udskiftet med effektiv masseproduktion. Jeg tør vove den påstand, at vi som forbrugere langt hen ad vejen er blevet for nærige med vores penge. Vi vil have for meget og betale for lidt.

Eksempelvis er der sagen med keramikvirksomheden K.H. Würtz, der vandt en retssag mod sundhedsguruen Christian Bitz, fordi sidstnævnte havde lanceret et spisestel, som var tro kopier af Würtz originale kunsthåndværk. Produkterne lignede hinanden fuldstændigt. Alligevel var der en betydelig forskel, for der var langt mere rift om de kinaproducerede kopier, som sjovt nok var langt billigere end originalerne.

Måske er vi også blevet (for) nærige med vores tid i vores private relationer til andre mennesker. Hvor meget bør og skal vi øse af? Og i hvor høj grad skal vi kalkulere med, hvad vi mon får igen?

Pernille Østergaard Sørensen

Et andet eksempel kan man finde i supermarkedets køledisk, hvor en økologisk lørdagskylling koster 70 kroner, mens du kan få en udtjent burhøne til under det halve. Begge eksempler fortæller om, at vi tager os til takke med kvantitet frem for kvalitet – især når det betyder, at der er penge at spare, og det er ærgerligt!

Annonce

Måske er vi også blevet (for) nærige med vores tid i vores private relationer til andre mennesker. Hvor meget bør og skal vi øse af? Og i hvor høj grad skal vi kalkulere med, hvad vi mon får igen? Jeg hørte forleden et interview med den skandaleombruste Ghita Nørby, hvor hun udtalte: ”Man kan godt samle skeer op for andre, selvom man risikerer at få ondt i ryggen af det”. Det er virkeligt kloge ord, og det fik mig straks til at tænke på en episode fra mit eget liv, hvor nogen samlede en hel masse skeer op for mig.

Ugen forinden indflytning i mit nye hus stod jeg med alt for mange byggestøvsbelagte overflader, der skulle rengøres i en fart. Min rengøringsvanvittige og helt fantastiske veninde sprang til omgående – frivilligt – og takkede mig endda efterfølgende for at have holdt hende i gang i de to dage, det stod på. ”Ellers have jeg jo bare ligget på sofaen!”, sagde hun.

Det gjorde stort indtryk på mig, at hun så sådan på det, for det var trods alt både en hel søndag og en arbejdsmandag til sent ud på aftenen, hun måtte ofre. Jeg håber, at både den rengøringsvanvittige veninde og Ghita Nørbys ord vil inspirere til lidt ekstra gavmildhed i hverdagen derude – både hvad angår tid, kærlighed og penge.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Hjælp med at sænke gennemsnitsalderen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kommer de sidste grunde på Troldhøjen til salg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Ugeavisen Varde

15-årige Kalle fra Horne vil gå hele vejen: Tror på førsteholdsdebut inden for tre-fire år

Ugeavisen Varde

2. oktober: Øjeblikke af lykke i Varde Musikforening

Ugeavisen Varde

Outrup-komet med landsholdsdebut og ungdomskontrakt: - Jeg fik kuldegysninger, da jeg sang nationalmelodien

Ugeavisen Varde

2,3 elever mere i klasserne - nej tak

Ugeavisen Varde

Næsten en halv million læste sider: Her er vinderne af klassekampen 2021 i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Så blev Henne Strand 67 kilo affald renere

Ugeavisen Varde

LLO afliver kendt boligregel: Det er en ren myte

Ugeavisen Varde

Droppede ud af eliteklasserne i Esbjerg og røg hjem til Næsbjerg: Gustav kæmpede sig tilbage i varmen og scorede som 17-årige i sin debut for førsteholdet

Ugeavisen Varde

Kærup-borger med i populært TV-program: Cecilie fra "De grønneste fingre" har brugt livet i haven til at komme ovenpå igen

Ugeavisen Varde

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Ugeavisen Varde

Livet folder sig ud efter corona

Ugeavisen Varde

Efter 40 år skifter Bent Ole arbejdsplads

Ugeavisen Varde

25. september: Husk dem, der glemmer

Ugeavisen Varde

Musik & Billedskolen inviterer til jubilæumskoncert på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Jesper investerer i fornyelse: Stor ombygning og midlertidig flytning af Louis Nielsen i Varde

Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Ugeavisen Varde

Største øvelse i nyere tid: 3.000 soldater invaderer Vestkysten

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Annonce