Annonce
Ugeavisen Varde

Tidligere DF'er er ny mand i front for Lokallisten: Torbjørn vil kæmpe for en hel Varde Kommune

Torbjørn Fristed er ny spidskandidat for Lokallisten, hvor han og listen er blevet enige om et mere samlende valgprogram, end Lokallisten hidtil har været kendt for. Arkivfoto: Joan Karlsen
Han har fem års erfaring som lokalformand i DF. Nu er Torbjørn Fristed i front for Lokallisten i stedet, og han har sat sit præg på valgprogrammet.

Varde Kommune: Den 40-årige Torbjørn Fristed er spidskandidat for Lokallisten til kommunalvalget i år. Det blev offentliggjort i weekenden.

Torbjørn Fristed, som bor i Heager ved Nordenskov, var i flere år medlem af Dansk Folkeparti, hvor han både har været lokalformand og folketingskandidat. I november meldte han sig ud af partiet, fordi han ikke kunne stå inde for linjen længere.

Da JydskeVestkysten talte med ham i forbindelse med udmeldingen, kunne han ikke se sig selv i et andet parti.

Annonce

Det kan han nu. Og det afgørende er, at det ikke er partipolitik, for han vil ikke bekende partikulør. Torbjørn Fristed fortæller, at han har talt med Lokallisten det seneste halve års tid, og det har resulteret i et samarbejde med ham som spidskandidat.

Et bredt valgprogram

Lokallisten har haft helt specifikke mærkesager. Nu bliver programmet mere bredt:

- Den store linje det er, at vi arbejder på helheden - på en HEL Varde Kommune. Det handler ganske kort om: Lad os bryde vanerne. Lad os bryde det her med, at man kun kigger til højre eller til venstre, siger Torbjørn Fristed.


Hver eneste gang vi laver noget, der har opbakning fra 13, så er der en stor del af borgerne, der bliver forbigået, så jeg synes, det ville klæde os at prøve at se på de brede forlig.

Torbjørn Fristed


For ham at se har der været ført al for meget blokpolitik i Varde Kommune. Det tager han også selv ansvar for, men nu vil han gerne noget andet. Han vil have fokus på de brede forlig:

- Hver eneste gang vi laver noget, der har opbakning fra 13, så er der en stor del af borgerne, der bliver forbigået, så jeg synes, det ville klæde os at prøve at se på de brede forlig.

Mærkesag nummer 1 er altså en hel Varde Kommune.

En anden mærkesag er, at borgerne i kommunen skal have lige muligheder og lige rettigheder, uanset hvor de bor. Det handler blandt andet om skole, læge og borgerservice.

Annonce

Flere mulige borgmestre

Torbjørn Fristed vil ikke pege på en bestemt borgmester på forhånd, for Lokallisten har besluttet sig for en situation frem for en person:

- Vi peger på den borgmesterkandidat, der vil lave den bredeste konstituering hen over midten, slår han fast.

Så kan borgmesteren hedder Mads Sørensen, Steen Holm Iversen eller Søren Laulund. Eller måske Torbjørn Fristed, nævner han selv. Men griner og siger lige efter, at det nu ikke er det, han går efter.

- Det, det handler om, er at få mange flere af Varde Kommunes borgere repræsenteret i sådan en konstituering, siger Torbjørn Fristed.

I Varde Kommune har der ikke været tradition for de brede forlig, men han tror på, det bliver en konsekvens ved valget i november i år:

- Stemmerne flytter sig meget denne her gang. Ingen kommer til at kunne diktere det hele. Man er nødt til at kigge sig lidt omkring.

Torbjørn Fristed

Er 40 år.

Bor i Heager ved Nordenskov.

Havde i efteråret besluttet sig for, at fritiden skulle bruges på noget andet end lokalpolitik, men han har ombestemt sig. Det er hans store interesse, og han kan ikke lade være med at have holdninger og ville gøre noget.

Til daglig uddanner han værnepligtige i Oksbøl.

Han kommer til at stå i spidsen for Lokallistens hold til kommunalvalget 2021.

Det er planen for listen senere at præsentere syv-otte kandidatnavne mere. 

Annonce

Ingen valgplakater

Lokallistens valgkamp bliver i år uden valgplakater. Det forslag kom Torbjørn Fristed med for nogle måneder siden, og det bliver linjen hos Lokallisten:

- Hvis vi alle sammen skal kæmpe for klima og en ren Varde Kommune, så giver det her mening. Det er et offer, jeg gerne vil bringe. Vi skal passe på klimaet, siger spidskandidaten, og han håber, de øvrige partier er med på den.

Han forventer i øvrigt, at han kan føre en lige så effektiv og mindre miljøbelastende valgkampagne på sociale medier og i de etablerede medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce